Actual Diverse

Trei tineri au scăpat cu viață după ce motorul avionului s-a oprit în zbor. „Mi-a spus că avionul s-a prăbușit în picaj

Trei tineri au scăpat cu viață după ce motorul avionului s-a oprit în zbor. „Mi-a spus că avionul s-a prăbușit în picaj
corrieredelveneto.corriere.it

Miracole există. Ne-o demonstrează și cazul pe care îl vom reda în cele ce urmează: o poveste incredibilă, dar adevărată.

Trei tineri au scăpat cu viață după ce motorul avionului în care se aflau s-a oprit în zbor. Cum au aterizat este un miracol

Trei tineri au pornit din Trento, Italia și zburau spre Belluno cu un avion turistic de mici dimensiuni, înainte ca o problemă a motorului să îi oblige pe cei trei tineri să aterizeze de urgență pe muntele Lagorai, în Trentino, la aproximativ 100 de metri sub bivuacul „Paolo și Nicola”, în comuna Predazzo și pe versantul Val di Fiemme, la o altitudine de 2.100 de metri.

La manșa avionului se afla Silvia de Bon, o tânără fată în vârstă de numai 22 de ani, alături de fratele ei, Mattia, în vârstă de 27 de ani, și prietena acestuia, Giorgia Qualizza, în vârstă de 28 de ani, toți trei din Longarone (Belluno).

Silvia, pe lângă permisul italian, obținuse recent și permisul american. Tocmai se întorsese din SUA și, împreună cu ceilalți doi apropiați, au optat pentru o excursie post-Crăciun la mare altitudine, scrie presa italiană.

Nimeni nu își explică în ce fel tânăra pilot a reușit să aterizeze fără motorul în funcțiune la capacitate maximă. Este vorba despre capacitatea ei de păilotaj sau despre un adevărat miracol.

Cei trei pasageri, răniți, dar conștienți după accidentul de la ora 16.25 din 28 decembrie, au reușit să iasă din cabina de pilotaj – apelând numărul de urgență 112. La scurt timp după aceea, a sosit elicopterul din Trento, la solicitarea numărului unic de urgență Trentino Emergenza, beneficiind de ajutorul coordonatorului zonei operaționale Trentino Nord a Soccorso Alpino e Speleologico.

Tinerii au fost găsiți cu ajutorul aplicației 112 pentru că nici ei nu știau exact unde se află atunci când au fost nevoiți să aterizeze forțat.

Foto: stitipesurse/colaj

Cei trei tineri au fost transportați, după ce a fost declanșat codul roșu, la Spitalul Santa Chiara, unde doar Silvia și-a petrecut noaptea sub observație pentru câteva răni, datorate exploziei geamurilor avionului. Proprietarul legal al avionului este Aeroclubul Belluno „Arturo Dell’Oro” care a relatat presei că doar câteva așchii au lovit-o în partea stângă a feței, precum și diverse escoriații pe cap în urma loviturii suferite. În schimb, ceilalți doi tineri s-au întors acasă la Longarone, fiind transportați cu mașina de tatăl lui Mattia și al Silviei, Ettore.

Întâmplarea în amănunt a fost relatată de tatăl fetei pilot care a dat dovadă de un curaj ieșit din comun.

„Când m-a sunat fiul meu, întrebându-mă dacă îl poate duce cineva acasă și dacă toată lumea este bine, atunci am înțeles totul”, spune Ettore.

„Silvia mi-a spus că avionul avea deja probleme de aprindere la Trento, așa că și-a sunat instructorul care i-a explicat cum trebuie să procedeze.”

Îngândurat, tatăl a mai mărturisit:

„Pe măsură ce a urcat la altitudine mare, a avut alte probleme”, adaugă el, „mi-a spus că avionul s-a prăbușit în picaj și că s-a salvat aplicând manevre de salvare. Și-a pierdut cunoștința pentru o clipă și nu-și amintește momentele dinaintea accidentului. Fiica mea făcuse această călătorie de mai multe ori, o cunoștea bine.

Tocmai s-a întors din Florida, unde a obținut permisul de conducere în SUA. Este un miracol că mai este în viață, sper să renunțe la zbor, deși îmi spune mereu că este mai probabil să mori într-un accident de mașină decât în aer.”