Actual Politică

Tribunalul decide azi, la ora 11.00. Sorin Oprescu vrea să scape de condamnarea la închisoare și a recurs la două căi de atac

Tribunalul decide azi, la ora 11.00. Sorin Oprescu vrea să scape de condamnarea la închisoare și a recurs la două căi de atac

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu dorește să scape de condamnarea de zece ani și opt luni de închisoare pe care o are în țara noastră, iar pentru acest lucru el a formulat o contestație la executarea acestei pedepse, ce a fost depusă de avocații săi la Tribunalul București.

Tribunalul decide marți, ora 11.00. Sorin Oprescu vrea să scape de condamnarea la închisoare și a recurs la două căi de atac

Termenul de soluționare al acesteia este marți, 21 iunie, la ora 11.00. Pe lângă asta, avocații lui Sorin Oprescu a făcut o contestație în anulare la Curtea de Apel București, contestație care va intra în analiză la mijlocul lunii septembrie.

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, condamnat la peste 10 ani de închisoare, a oferit miercuri, 1 iunie, primele declarații după ce a ieşit din arestul din Grecia, transmițând că procesul său „a fost o mascaradă”.

El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Fostul primar generala al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost eliberat la finalul lunii mai din arest în Grecia, conform deciziei unei instanțe elene.

Oprescu, eliberat pe cauțiune de judecătorii din Grecia

Procurorul a cerut instanței să fie lăsat în libertate contra cauțiunii de 5.000 euro, până ce statul român va mai trimite niște documente specifice din dosar, importante pentru judecarea cauzei, cerute de procuror Sorin Oprescu va trebui să fie prezent la fiecare termen de judecată și să se ducă la poliție de două ori pe săptămână.

Sorin Oprescu a fugit în Grecia înainte ca justiția din România să îl condamne la închisoare. Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei, unde ar locui cei mai bogați oameni din Grecia, motiv pentru care este o zonă atent monitorizată.