Lifestyle

Tricoul olimpic al lui Michael Jordan ajunge la peste 3 milioane de dolari la licitație

„100 de milioane de dolari pentru două ore”

Tricoul special purtat de Jordan în semifinala împotriva Lituaniei a fost inclus într-o licitație cu tricouri semnate de toți cei 12 membri ai „Dream Team” din ’92. Ajerseyul purtat de starul baschetului Michael Jordan în timp ce reprezenta Statele Unite la Jocurile Olimpice de vară din 1992 a fost vândut la licitație pentru 3,03 milioane de dolari, joi.

Licitația a fost organizată de Goldin, o piață online de obiecte de colecție.

Echipa de baschet a Statelor Unite, supranumită „The Dream Team”, a reunit unii dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, printre care Jordan, Larry Bird și Magic Johnson, atunci când jucătorilor din NBA li s-a permis pentru prima dată să participe la Jocurile Olimpice. Statele Unite au câștigat cu ușurință medalia de aur la Barcelona. Tricoul special purtat de Jordan în semifinala împotriva Lituaniei a fost inclus într-o licitație cu tricouri semnate de toți cei 12 membri ai echipei.

Un alt tricou purtat de Jordan în timpul meciului de deschidere al finalei NBA din 1998 a fost vândut la o licitație din septembrie pentru peste 10 milioane de dolari, stabilind un nou record ca fiind cea mai scumpă piesă de colecție de sport purtată în timpul unui meci din istorie.

Rivalul lui Jordan din România

Miliardarul român Ion Țiriac nu este atât de cunoscut fanilor jocului de tenis, la nivel mondial, precum, de exemplu, Ilie Năstase. Cu excepția românilor, mulți nici nu-și amintesc despre performanțele sale, înregistrate în urmă cu zeci de ani. Cu toate acestea, este considerat cel mai bogat jucător de tenis din lume, la acest moment, conform publicației Daily Star care îi dedică un articol.

În portretul pe care îl fac jurnaliștii britanici îl prezintă pe Ion Țiriac drept cel mai bogat jucător de tenis din lume, „de care este posibil să nu fi auzit niciodată”. Conform estimărilor, românul are o avere mai mare decât a lui Michael Jordan, marele campion de baschet, din NBA. Iar americanul este văzut, pe scară largă, drept un etalon atunci când se face vorbire despre cei mai de succes sportivi din punct de vedere financiar al al afacerilor.

„Chiar și cel mai înfocat fan al tenisului ar trebui să se chinuie ca să încerce să-și amintească cine a fost Ion Țiriac, spun jurnaliștii. Din punct de vedere al performanței sportive, românul nu și-a lăsat o amprentă prea puternică asupra sportului alb.

A fost câștigător al unui titlu la dublu masculin la Roland Garros, în 1970, alături de Ilie Năstase. La simplu, cea mai bună performanță a sa a fost înregistrată la Roland Garros în 1968 când a ajuns în sferturile de finală.