Showbiz

Tristețea l-a distrus. Povestea de mărire și decădere a artistului Alexandru Arșinel

Tristețea l-a distrus. Povestea de mărire și decădere a artistului Alexandru Arșinel

Umoriștii sunt cei mai triști oameni din lume, cel puțin așa arată statisticile. Una vedem pe scenă sau în cinematografe și alta este realitatea vieții cotidiene, uneori, dură și brutală.

Tristețea l-a distrus. Povestea de mărire și decădere a artistului Alexandru Arșinel

Azi ești sus, în vârful piramidei și mâine, dintr-o dată, te trezești jos. Șunt mii de exemple în acest sens. Actorii de comedie ne-au făcut să râdem în hohote, am petrecut mult timp în sălile de teatru, în fața micului ecran, i-am văzut pe marile pelicule cinematografice, urmărindu-i cu deosebită fascinație și nespusă bucurie. Era perioada lor de glorie, mărirea.

Este cântăreț, actor, one man show, personajul de susținere masculină din duetele celebre cu inegalabila Stela Popescu. Este Alexandru Arșinel. El și Stela ne-au înfrumusețat viața în serile sumbre de Revelion, fiind cea mai mare bucurie pe care am avut-o noi, românii, ani la rând. Putem vorbi foarte mult despre talentul divin al lui Alexadru Arșinel, dar ne vom opri aici.

L-am ridicat, noi românii, prin admirația pe care i-am dăruit-o. Dar am ajuns și vremurile când vedem că tot noi, românii i-am dăruit, în cele din urmă, și decăderea.

Tristețea doboară și chiar ucide. Actori comedianți, care îi fac pe alții să râdă, plâng în interiorul sufletelor lor. Chiar și celebrul actor Rowan Sebastian Atkinson, cunoscut ca Mr. Bean, a spus la un moment dat: ”îmi place să merg prin ploaie să nu mi se vadă lacrimile”.

Un al exemplu, la fel de dureros este povestea tragică a unicului actor de comedie al Republicii Moldova, Gheorghe Urschi, despre care, infoactual va vorbi, poate, într-o zi, pe larg. După ce umplea sălile la refuz, un atac cerebral l-a doborât și acum abia dacă mai poate să spună câteva vorbe și acelea descifrate doar de cei apropiați.

Revenind la minunatul Alexandru Arșinel vom spune, pe scurt, că a suferit șoc după șoc. A murit partenera lui de-o viață Stela Popescu și a fost lovit de oameni din toate părțile, de la cei apropiați profesional vorbind, până la cei care stau pe fotolii confortabile în funcții decisive de conducere. L-am ”dat afară” din sala de spectacol și a urmat căderea.

Cea mai recentă suferință a artistului a fost redată într-un material al retesivedete. Informația care a ajuns la urechile presei este aceasta:

Cu câteva luni în urmă, familia a chemat ambulanța, după ce artistului i s-a făcut rău acasă. “A fost găsit căzut și nu părea a mai fi în toate facultățile mintale. Era piele și os și plin de vânătăi. Este grav, abia vorbește și are multe probleme fizice. În plus, starea lui se înrăutățește în ciuda tratamentelor”, au transmis, pentru media, surse apropiate artistului.

Publicația Rețete și Vedete l-a contactat pe marele maestru și, într-o scurtă conversație, acesta părea a nu fi la curent cu nicio informație publicată despre el, dar era evident că nu se simțea bine. „Nu-mi vine să cred ce se scrie despre mine. Așa s-a scris despre mine? (n. că se dorește retragerea certificatului său de revoluționar) Incredibil!”, a spus Alexandru Arșinel, pe un ton de om, care se află, totuși, în suferință.

Are un stent și un stimulator cardiac

În noiembrie anul trecut, Arșinel a avut mari probleme cu inima și a fost în spital, unde a suferit două intervenții chirurgicale, iar medicii i-au montat un stent și un stimulator cardiac. Din punct de vedere spiritual, când iubirea este afectată și inima suferă. Iar la Alexandru Arșinel suferința s-a ținut lanț.

Din vorbele spuse jurnaliștilor de la Rețete și Vedete se vede că marele artist vrea să ne arate că este vesel, încă, optimist și bucuros de viață, dar ce se ascunde în spatele vorbelor de duh numai sufletul lui știe.

Foto: Colaj Antena 3/ actorul Alexandru Arșinel și primarul Nicușor Dan

La începutul anului, printr-o decizie semnată de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, contractul lui Arșinel cu Teatrul de Revistă Constantin Tănase nu a mai fost prelungit. A fost cea mai grea lovitură pe care acesta a primit-o.

Nu am înaintat eu nicio adresă, pentru că mi s-a spus că primarul nu răspunde. De 60 de ani joc în teatrul ăsta, mă opreşte lumea pe stradă şi mă întreabă când mă mai vede. Nici nu m-a chemat să îmi explice. Poate nu are ce să îmi spună. Oricum, nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arşinel, dar sunt un nume în teatrul românesc”, a declarat Alexandru Arşinel, citat de retesivedete.

Unde este Alexandru Arșinel acum

Cristian Arșinel, fiul cel mic al lui Alexandru Arșinel confirmă că actorul este internat într-un cămin privat, deoarece nu se mai poate deplasa. Are nevoie de îngrijire permanentă.

„L-am internat pe tata în urmă cu câteva zile la un cămin specializat pe probleme locomotorii, din apropierea Bucureștiului. Tata are niste escare la călcâie și nu se mai poate deplasa. Am decis că e mai bine așa pentru a începe procesul de vindecare și de a se recupera locomotor”, a indicat Cristian Arșinel, pentru impact.ro.

Mental, tata e bine, recunoaște lumea din jur și vorbește. Însă nu mai glumește ca pe vremuri. Nu știm cât va rămâne internat, cât va fi necesar pentru recuperarea sa. Mama a rămas acasă!”, a adăugat Cristian Arșinel, potrivit sursei citate.

Alexandru Arșinel a apărut ultima oară în public în urmă cu mai bine de o lună, când a fost decorat cu Ordinul “Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a scris EVZ.

Foto: Colaj/ Romania TV. Arșinel, în diferite ipostaze

Foto: captura video/antena1 (deshideret)/youtube