Actual International

Trupul neînsufleţit al fostului premier Shinzo Abe a fost incinerat şi depus într-un templu budist vechi de 600 de ani

Trupul neînsufleţit al fostului premier Shinzo Abe a fost incinerat şi depus într-un templu budist vechi de 600 de ani
FOTO: gotokyo.org

Slujba de înmormântare a lui Shinzo Abe a avut loc astăzi la Templul Zojoji din Tokyo – un monument istoric fondat în regiunea Kanto în urmă cu peste 600 de ani şi relocalizat în capitală, aflându-se pe locul actual din 1598.

Trupul neînsufleţit al fostului premier Shinzo Abe a fost incinerat şi depus într-un templu budist vechi de 600 de ani

Templul budist, situat în apropiere de Tokyo Tower, a funcţionat cândva ca templu de familie al Shogunatului Tokugawa în timpul perioadei Edo – guvernul militar care a unificat ţara şi a condus Japonia timp de peste 200 de ani.

Este un loc semnificativ din punct de vedere cultural şi istoric, care găzduieşte mormintele a şase dintre shogunii Tokugawa, sau conducătorii militari, precum şi ale soţiilor şi copiilor acestora.

Înmormântarea de marţi a fost găzduită de văduva lui Shinzo Abe, Akie Abe, iar participarea a fost limitată la membrii familiei şi la persoanele care au fost apropiate fostului prim-ministru, a relatat postul public de televiziune japonez NHK.

Carul funebru a părăsit templu Zojoji din Tokyo după slujba de înmormântare, trecând pe lângă sediul Partidului Liberal Democrat al lui Abe, biroul premierului şi clădirea Parlamentului, înainte de a ajunge la sala funerară Kirigaya pentru incinerare.

La înmormântare participă şi vicepreşedintele taiwanez, cel mai înalt oficial taiwanez de rang care vizitează Japonia în ultimii 50 de ani

Maşina funebră va trece prin zona biroului primului ministru, unde personalul biroului va sta afară pentru a-l întâmpina pe Abe, a precizat biroul primului ministru.

Vicepreşedintele taiwanez William Lai a sosit luni la Tokyo într-o „vizită personală” pentru funeraliile fostului premier japonez Shinzo Abe, potrivit Asociaţiei de schimburi Japonia-Taiwan, ambasada de facto a Japoniei în Taiwan.

Călătoria lui Lai, neanunţată anterior, îl face pe acesta să fie cel mai înalt oficial taiwanez de rang care vizitează Japonia în ultimii 50 de ani, de la întreruperea relaţiilor diplomatice în 1972.

China a protestat în mod constant împotriva vizitelor oficialilor străini în Taiwan sau a ţărilor care permit vizita sau tranzitul oficialilor guvernamentali de rang înalt din Taiwan, deoarece revendică insula democratică autoguvernată ca teritoriu propriu, în ciuda faptului că Partidul Comunist nu a condus-o niciodată.