International

Turcia pregătește contraofensiva în Irak! Planurile lui Erdogan

Erdogan Turcia
sursa foto arhiva companiei

În lunile următoare, Turcia își propune să întărească bazele permanente recent stabilite în nordul Irakului. Acțiunea este o mișcare strategică determinată de pierderea a 12 soldați turci în această regiune.

„În ultimii ani, am construit drumuri de sute de kilometri în nordul Irakului pentru bazele noastre permanente. Desfășurăm aceleași activități în noile locuri pe care le-am controlat. Până la sosirea primăverii, vom finaliza infrastructura bazelor noastre nou înființate și nu vom permite ca teroriștii să ajungă în regiune.”, a declarat Tayyip Erdogan.

Turcia desfășoară periodic atacuri în Irak în cadrul eforturilor sale împotriva militanților afiliați Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Începând cu anul 2019, țara a inițiat o serie de operațiuni în nordul Irakului. Acestea au fost parte a unui concept nou de securitate propus de președintele Erdogan pentru combaterea terorismului. Aceste operațiuni au fost caracterizate ca un plan strategic de neutralizare a amenințărilor teroriste și a celor care le susțin, conform  Yahoo News.