International

Ucraina poate începe atacul asupra Rusiei! NATO și-a dat acordul

Ucraina si Rusia Sursa foto The Well - The University of North Carolina at Chapell Hill
sursa foto: arhiva companiei

Este de așteptat ca Ucraina să primească avioane de luptă F-16 din partea aliaților săi, conferindu-i astfel dreptul de a se apăra. Conform secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, Ucraina va avea capacitatea de a utiliza aceste aeronave nu doar pentru autoapărare, ci și pentru atacarea țintelor militare ruse legitime în afara teritoriului Ucrainei.

Întrebat cu privire la eventualele restricții de utilizare a avioanelor F-16, Stoltenberg a fost solicitat să clarifice dacă Ucraina le poate utiliza pentru atacuri împotriva țintelor aflate pe teritoriul Rusiei, nu doar în zonele ocupate.

,,Fiecare stat aliat are politici ușor diferite în această privință. Dar, în general… aceasta este o agresiune armată a Rusiei împotriva Ucrainei, încălcând flagrant dreptul internațional. Iar conform dreptului internațional, Ucraina are dreptul la autoapărare. Iar acest lucru include și lovirea unor ținte militare legitime – ținte militare rusești din afara Ucrainei. Acesta este dreptul internațional”, este răspunsul oferit de Jens Stoltenberg, conform stiripesurse.ro .