Actual International

Ultima oră. Kremlinul reacționează după ce un elicopter din flotila prezidențială s-a prăbușit pe Aeroportul din Moscova

Ultima oră. Kremlinul reacționează după ce un elicopter din flotila prezidențială s-a prăbușit pe Aeroportul din Moscova
wikipedia/Mi-8

Up Date. Ora 21.00

Kremlinul a ieșit cu o poziție oficială privind accidentul cu elicopterul care face parte din flotila prezidențială.

„Nimeni nu a fost rănit în incidentul care a implicat un elicopter pe aeroportul Vnukovo din Moscova, vineri după-amiază”, a declarat Yelena Krilova, purtătorul de cuvânt al Direcției Președintelui Federației Ruse, pentru TASS. Ea a mai spus că accidentul s-a produs în timpul decolării și că este o anchetă în curs.

„Elicopterul era pe cale să decoleze și, probabil, din cauza unui vânt lateral puternic, aeronava s-a învârtit și a avariat unul dintre rotoarele sale”.

Un elicopter Mi-8 s-a prăbușit pe Aeroportul Internațional Vnukovo din Moscova. Este un incident ciudat din primele date de la fața locului.

Ultima oră. Un elicopter Mi-8 s-a prăbușit pe Aeroportul Internațional din Rusia

Potrivit primelor informații, un elicopter Mi-8 s-a prăbușit pe Aeroportul Internațional Vnukovo din Moscova, în Rusia.

Publicația rusă Baza a relatat că elicopterul Mi-8 s-a lovit cu coada de sol în timpul aterizării pe Aeroportul Internațional Vnukovo din Moscova.

Potrivit datelor preliminare, nu s-au înregistrat victime în urma incidentului, deși acest lucru nu este confirmat deocamdată, scrie presa externă.

Primele informații relevă faptul că elicopterul este tractat și se efectuează acum o evaluare completă a prăbușirii acestui aparat de zbor.

Interfax precizează că Detașamentul Special de Zbor „Rossiya” deține o flotă de aparate de zbor, inclusiv mai multe elicoptere Mi-8, pentru transportul lui Putin și a altor oficiali guvernamentali ruși. De asemenea, că serviciile de urgență au declarat că accidentul s-a soldat cu victime, deși nu există nicio confirmare oficială.

Aceasta este o știre de ultimă oră, vom continua să vă actualizăm cu informații suplimentare pe măsură ce acestea sunt disponibile.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, tot un elicopter Mi-8 s-a prăbușit, dar în regiunea siberiană Buriatia, provocând moartea a cel puțin trei persoane, au anunțat pe 16 decembrie 2022, oficialii regionali pentru situații de urgență.

Aparatul de același model s-a prăbușit la acea vreme tot în timp ce ateriza pe un aeroport local. Informațiile preliminare indicau faptul că prăbușirea a fost probabil cauzată de un incendiu la motorul elicopterului.

Ce se știe despre modelul de elicopter Mi-8

Există numeroase variante, inclusiv Mi-8T, care, pe lângă faptul că transportă 24 de trupe, este înarmat cu rachete și rachete ghidate antitanc. Versiunea de export Mil Mi-17 este folosită de aproximativ 20 de țări; echivalentul său în serviciul rusesc în seria Mi-8M.

Singurele diferențe vizibile între Mi-8 și Mi-17 sunt: A) poziția rotorului de coadă (Mi-8 partea dreaptă, Mi-17 partea stângă), B) forma evacuărilor (Mi-8 circulară, Mi-17 ovală) și C) scuturile antipraf din fața prizelor de aer ale motorului pentru Mi-17. De asemenea, Mi-17 are unele blindaje îmbunătățite pentru echipajul său. Versiunea navală Mil Mi-14 este, de asemenea, derivată din Mi-8.

Mi-8 se îmbunătățește constant, iar cea mai nouă versiune rămâne încă în producție în 2016. Cu toate acestea, cea de-a doua generație a Mi-8 a fost schimbată cu o configurație cu rotor de coadă tractoare, deoarece această configurație are o autoritate sporită de cădere dinspre palele rotorului de coadă care avansează în sus în direcția de coborâre.

Creșterea vitezei aerului care trece peste paletele rotorului crește eficacitatea generală a rotorului de coadă și autoritatea de botală, în timp ce, în cazul configurației cu rotor de coadă „Pusher”, paleta rotorului care avansează se deplasează în jos. Acest lucru scade viteza aerului pe paleta rotorului, reducând autoritatea efectivă globală a acestuia în caz de cădere, se arată pe site-urile de specialitate.