Actual

Ultimele fotografii cu Rudel Obreja. Sportivul este de nerecunoscut. FOTO

Ultimele fotografii cu Rudel Obreja. Sportivul este de nerecunoscut. FOTO
FOTO: cancan.ro

Rudel Obreja a fost văzut în week-end în oraş. Fostul sportiv se află în mașină, în dreapta șoferului, trist, abătut şi îngândurat, potrivit fotografiilor publicate de cancan.ro.

Ultimele fotografii cu Rudel Obreja. Sportivul este de nerecunoscut. FOTO

Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare pentru trei luni, pe 22 iulie, pentru a se trata de cancer. Fostul mare campion și, apoi, președinte al Federației Române de Box are de ispășit o pedeapsă de cinci ani de detenție, fiind condamnat pentru evaziune fiscală, în dosarul ”Gala Bute”, organizată în 2011, cu ocazia meciului dintre Lucian Bute și francezul Jean Paul Mendy.

După condamnarea din aprilie, anul acesta, Obreja a primit o adevărată lovitură. Ex-președintele FRB a aflat, în închisoare, că are cancer. Iar situația lui medicală s-a agravat pe zi ce trecea. A făcut cerere pentru eliberarea condiționată, iar magistrații Tribunalului Ilfov aveau să i-o aprobe.

Foto: Cancan.ro

Pe 22 iulie, Rudel Obreja părăsea Penitenciarul Jilava și urma să se trateze într-un spital civil din țară.

„Iubirea şi credinţa în Dumnezeu ne dau putere să mergem mai departe”

Soţia lui Obreja a acuzat că starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat în închisoare şi că acesta ar fi fost transportat la spital târziu, deşi se afla într-o stare critică.

În luna august, când Rudel Obreja a fost fotografiat în faţa blocului, soţia sportivului a spus că acesta se plângea de dureri abdominale de trei luni, iar în cele din urmă a fost transportat la spital şi a fost diagnosticat cu cancer avansat.

Tratamentul este abia la început, a declarat Antonia Obreja, adăugând că este un tratament îndelungat, toţi cei care cunosc această afecţiune ştiu că este ceva îndelungat. Are cură o dată la două săptămâni.

„Deocamdată nu se pune problema să fie operat, pentru că a fost descoperit foarte târziu, astfel că trebuie să facă foarte multe cure de chimioterapie până să se poată vorbi de operaţie. Dar, într-adevăr, ţelul nostru este ca soţul meu să învingă această boală. Iubirea şi credinţa în Dumnezeu ne dau putere să mergem mai departe.”, a spus Antonia Obreja.

Rudel Obreja, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

Rudel Obreja era condamnat la cinci ani de închisoare, în dosarul ”Gala Bute”, și a ajuns după gratii pe 7 aprilie 2022. Fostul președinte al Federației de Box mai stătuse 7 luni în închisoare, dar avea să fie eliberat la o sesizare a avocatului său, care a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de judecători.

Rudel Obreja era președinte al Federației Române de Box atunci când a fost organizată ”Gala Bute”, ulterior transformată într-un mare scandal, finalizat și cu condamnarea la 6 ani de închisoare a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.