Actual

Un al aliat din gruparea lui Putin moare de „un atac cerebral”. Persoană importantă din presa moscovită

Un al aliat din gruparea lui Putin moare de „un atac cerebral”. Persoană importantă din presa moscovită

Redactorul-șef al ziarului rus de stat Pravda a murit în urma unui „atac cerebral” în timpul unei călătorii de afaceri, fiind cel mai recent aliat al lui Putin care a decedat în circumstanțe misterioase.

Vladimir Nikolaevici Sungorkin, în vârstă de 68 de ani, ar fi prezentat semne de „sufocare” când a murit, miercuri.

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, călătorea spre Khabarovsk alături de colegii de la ziar, înainte de a se îndrepta spre Moscova, moment în care a leșinat.

Colegul său Leonid Zakharov a explicat că, trei minute mai târziu, Vladimir a început să se sufoce, iar grupul l-a scos afară pentru a lua aer curat.

Zakharov a spus că nimeni nu l-a putut salva și din păcate a decedat. Medicul care l-a examinat inițial a concluzionat că a murit din cauza unui atac cerebral.

„Domnului Sungorkin i s-a făcut rău la câteva minute după ce a spus că grupul ar trebui să găsească un loc frumos undeva… pentru prânz”, potrivit presei.

În 2020, la 95 de ani de la primul său număr, Putin a lăudat publicația de presă Komosomolskaia Pravda, un organ de presă pro-Kremlin.

El a scris într-o declarație: „Legendara Komsomolka a parcurs un lung drum creativ în acești ani și a scris pagini strălucitoare, de neuitat, în istoria presei ruse.”

„Este crucial ca actualul personal al ziarului să transmită aceste tradiții din generație în generație și să se străduiască să păstreze poziția de vârf a ziarului pe piața media din Rusia.”

Colegii lui Vladimir Nikolaevici  Sungorkin au scris într-un necrolog că jurnalistul a fost un „simbol al noului jurnalism național” și a transformat ziarul într-un „imperiu puternic”.

Seria de morți subite sau ciudate

Bărbatul în vârstă de 68 de ani este cel mai recent dintr-o lungă serie de aliați ai lui Putin care au murit în circumstanțe misterioase.

Presa locală rusă a relatat că Ivan Pechorin a murit înaintea lui Sungorkin, după ce „a căzut de pe o barcă” în Vladivostok.

Pechorin a fost director de aviație pentru Corporația de Dezvoltare a Orientului Îndepărtat și a Arcticii din Rusia.

La 25 februarie, cadavrul lui Alexander Tyulakov, un înalt funcționar financiar și de securitate al Gazprom, a fost găsit mort de iubita sa.

Acest deces a survenit după moartea lui Leonid Shulman, care era șeful departamentului de transport al Gazprom Invest. Cu trei săptămâni mai devreme, omul a fost găsit cu răni de cuțit, căzut pe podeaua băii sale.

Printre ceilalți aliați care au fost găsiți morți se numără Vladislav Avayev, în vârstă de 51 de ani, fost vicepreședinte al Gazprombank și fost oficial al Kremlinului, iar un altul este Serghei Protosenya.

 

Bibliografie:

Devereux-evans, O. (2022, September 15). Editor-in-chief of Russian state newspaper Pravda dies of ‘stroke’. Mail Online. https://www.dailymail.co.uk/news/article-11213415/Editor-chief-Russian-state-newspaper-Pravda-dies-stroke-business-trip.html