Diverse

Un bărbat înarmat cu un topor a fost arestat după ce a intrat într-un spital în căutarea chirurgului care l-a operat

Un bărbat înarmat cu un topor a fost arestat după ce a intrat într-un spital în căutarea chirurgului care l-a operat

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, înarmat cu un topor a fost arestat de Poliția Națională spaniolă, în Spitalul Universitar Marques de Valdecilla din Santander.

Deținutul a mers la unitatea medicală în căutarea unui chirurg care îl operase anterior, după cum a relatat poliția, într-un comunicat, marți, 1 noiembrie 2022.

Alertă în Spania. Un bărbat înarmat cu un topor a fost arestat după ce a intrat într-un spital în căutarea chirurgului care l-a operat

Potrivit unor surse din poliția spaniolă ale Agenției EFE, incidentul a avut loc luni, 31 octombrie 2022, în jurul orei 10:30. Poliția națională a primit o alertă prin care era informată că un bărbat înarmat cu un topor a intrat în spital în căutarea medicului. Apariția sa a provocat, evident, multă îngrijorare în rândul personalului unității.

Se spune că bărbatul dădea semne clare de nervozitate când a intrat și se pare că nu a încercat să-și ascundă intențiile. Agenții de securitate aflați de serviciu în spital au reușit să îl prindă și să îl dezarmeze pe bărbat. Ulterior, acesta a fost reținut și dus în custodie când poliția a ajuns la fața locului, după cum a relatat publicația larazon.es.

Avem și noi pe-ai noștri

Nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de incidente în care sunt implicați medici și pacienți. Un caz asemănător a avut loc în România. Un medic de la Spitalul Municipal „Anghel Saligny“ din Fetești a fost atacat, la sfârșitul luni august a.c., de un pacient nervos. Acesta s-a supărat că nu a putut face o radiografie. Medicul a fost lovit în plină figură și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un medic pneumolog de la Spitalul Municipal „Anghel Saligny“ din Fetești a fost rănit grav, după ce a fost lovit cu pumnii în față de un pacient nervos scria presa. Poliția a deschis un dosar penal, iar agresorul a fost acuzat de ultraj, după cum a anunțat poliția la acea vreme.