Actual International

Un comisar militar rus moare în circumstanțe misterioase după „pierderi militare grele”

Un comisar militar rus moare în circumstanțe misterioase după „pierderi militare grele”
Administrația districtului Partizansky/vk.com

Administrația districtului urban Partizansky din Primorsky Krai a anunțat că Roman Malyk, comisar militar al districtelor Partizansk, Partizansky și Lazovsky, a murit subit.

Un comisar militar rus moare în circumstanțe misterioase după „pierderi militare grele”

Comisarul militar al orașului rus Partizansk și al districtelor Partizansky și Lazovsky, Malyk Roman Vasilievici, a murit subit la sfârșitul zilei de 14 octombrie 2022, a anunțat sâmbătă, 15 octombrie, administrația.

„Cu profund regret, vă informăm că, în seara zilei de 14 octombrie, comisarul militar al orașului Partizansk, districtul Partizansky și Lazovsky Malyk Roman Vasilievich a decedat în mod tragic”, au scris reprezentanții acesteia.

„S-a oprit inima unui om puternic și curajos, care a trecut prin „puncte fierbinți”, dar nu s-a frânt sub greutatea unor evenimente militare severe și a unor pierderi grele.”

„Roman Vasilievici a fost un om de cuvânt și de faptă, era cunoscut și respectat în oraș pentru onestitatea și decența sa. Așa a fost în serviciu, căruia i-a dat tot ce avea mai bun, în familie și în comunicarea cu colegii și prietenii. Pentru el, întotdeauna pe primul loc se aflau concepte precum datoria, onoarea și loialitatea față de patrie. Așa va rămâne în memoria noastră,” s-a menționat în același context.

Totodată, șeful districtului orașului, administrația orașului și reprezentanții organizațiilor publice și-au exprimat oficial condoleanțele familiei și prietenilor lui Roman Vasilievici Malyk, pe rețelele de social media.

Potrivit unui articol al publicației rusești Komsomolskaia Pravda-Vladivostok, corpul lui Malyk a fost găsit pe terenul biroului său militar.

Cauza decesului nu a fost comunicată, iar poliția și comisia de anchetă nu au făcut niciun comentariu cu privire la acest incident.

Vestea a venit după ce deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Nikolai Petrunin, a murit subit la vârsta de 46 de ani, fapt redat anterior și de Infoactual. Din 2016, acesta reprezenta regiunea Tula în Duma de Stat și era prim-vicepreședinte al Comisiei pentru energie.