Info Actual

Info Actual > Politică > Un convoi de camioane pleacă spre Republica Moldova
Politică

Un convoi de camioane pleacă spre Republica Moldova

Un convoi de camioane pleacă spre Republica Moldova. România trimite astăzi în Republica Moldova un convoi de camioane cu echipamente sanitare pentru a sprijini lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Convoiul urmează să plece în această dimineață din Piața Victoriei.

20 de camioane se află aici în Piața Victoriei. Ele sunt încărcate cu materiale, echipamente medicale, medicamente, substanțe necesare combaterii noului coronavirus. Toate aceste camioane vor pleca spre Republica Moldova.

De altfel, chiar săptămâna trecută o echipă de 42 de medici și asistenți medicali au plecat în misiune umanitară în țara vecină pentru a ajuta echipele medicale de acolo în lupta împotriva COVID-19330. Tot ceea ce va pleca astăzi peste Prut reprezintă o donație a statului român în valoare de 16,5 milioane de lei.

În Piața Victoriei au fost prezenți premierul Ludovic Orban, miniștrii sănătății, afacerilor interne, dar și șefii departamentelor și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și Dan Iamandi.