Actual Lifestyle

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,9 grade s-a produs în largul coastelor Panama. FOTO

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,9 grade s-a produs în largul coastelor Panama. FOTO
Infoactual

Pământul se cutremură, războiul nu dă semne de încetare. Marile state ale lumii se întrec în a arăta care și ce arme nucleare mai mari și mai performante are. În aceste circumstanțe, o întrebare retorică: se gândește oare cineva la planeta Pământ și la faptul că pământul, mările, oceanele și viețuitoarele lor sunt într-un real pericol, nemaivorbind ne noi, oamenii.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,9 grade s-a produs în largul coastelor Panama. FOTO

Azi, 20 octombrie 2022, un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter, s-a produs în largul coastelor Panama în această după-amiază, joi, 20 octombrie. Epicentrul său a fost localizat la aproximativ 38 de mile sud-sud-vest de orașul Boca Chica, în districtul San Lorenzo din provincia Chiriqui. Cutremurul a avut loc la ora locală 11.57.

Seismul a fost resimţit în unele regiuni ale capitalei ţării din America Centrală, Ciudad de Panama.

Încă nu a fost emisă o alertă oficială de tsunami, dar situația este monitorizată. Nu au fost raportate inițial pagube la structurile de pe continent.

 

O declarație de informare despre tsunami a fost emisă în urma cutremurului de M6,8 produs la 7,7°N, 82,3°W (LA SUD DE PANAMA) – Hawaii Informational s-a anunțat pe Twitter.

Responsabili din cadrul Protecţiei Civile din Panama au spus că nu există deocamdată informații cu privire la existența unor victime sau pagube materiale importante în urma seismului.

„Echipa noastră continuă să supravegheze zonele în care a fost înregistrat cutremurul înregistrat miercuri după-amiază. Până în prezent, nu au fost raportate pagube”, a transmis Sistemul naţional de protecţie civilă din Panama (Sinaproc) pe contul său de Twitter, excluzând orice pericol de tsunami.

Acest seism intervine la patru zile după ce aproximativ în aceeași zonă s-a produs un alt cutremur, cu magnitudinea 6,3 și tot la mică adâncime. Cutremurul de duminică s-a produs în largul Oceanului Pacific, la o adâncime de aproximativ 11 kilometri, potrivit EMSC. USGS a anunţat că ţările în care seismul a fost resimţit au fost Costa Rica şi Ecuador, dar nici în urma acestei mişcări telurice nu a fost emisă alertă de tsunami.