Actual

Un deținut extrem de periculos a evadat din Spitalul Bagdasar Arseni. Poliția din Capitală face apel la ajutorul cetățenilor

Pe nume Adrian Constantin Dincă, bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, clasat în regim maximă siguranță. În timpul unor investigații medicale la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, infractorul a reușit să păcălească oamenii legii și să părăsească instituția, deghizându-se în medic.

Un deținut extrem de periculos a evadat din Spitalul Bagdasar Arseni. Poliția din Capitală face apel la ajutorul cetățenilor

Deținutul extrem de periculos, încarcerat în Penitenciarul Rahova, a reușit să evadeze din Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, fiind adus pentru investigații medicale. Bărbatul a reușit să înșele vigilența gardienilor după ce a îmbrăcat haine de medic.

„Marți, în jurul orei 07:17 , deținutul Dincă Adrian Constantin în vârstă de 32 de ani , condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (234 NCP), clasat în regim maximă siguranță, a părăsit Spitalul “Bagdasar Arseni”din București, unde se afla internat pentru investigații medicale.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Secției 15 și 26 Poliție, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secția Urmăriri din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanțele procedurii evenimentului.

Menționăm că părăsirea de sub escortă fără autorizare este asimilată evadării și se pedepsește conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.La momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb și mască chirurgicală și purta adidași de culoare neagră cu talpă albă”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Penitenciarul București-Rahova, inspector de poliție penitenciară Raluca Gheorghe.

Poliția Capitalei a instituit filtre la ieșirea din oraș

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanțele procedurii evenimentului.

Pentru orice informație cu privire la persoana în cauz, apelați numărul unic de urgențe 112 sau Penitenciarul București-Rahova la numărul de telefon: 021/420 0810, 0752.090.229.

detinut