Info Actual

Info Actual > Politică > Un fost deputat PSD și-a schimbat numele și anunță dezvăluiri incendiare, dacă va fi extrădat. „Sfatul meu e să vă pregătiți valizele cât mai aveți timp!”
Politică

Un fost deputat PSD și-a schimbat numele și anunță dezvăluiri incendiare, dacă va fi extrădat. „Sfatul meu e să vă pregătiți valizele cât mai aveți timp!”

Un fost deputat PSD și-a schimbat numele și anunță dezvăluiri incendiare, dacă va fi extrădat. „Sfatul meu e să vă pregătiți valizele cât mai aveți timp!”

Un fost deputat PSD și-a schimbat numele și anunță dezvăluiri incendiare, dacă va fi extrădat. „Sfatul meu e să vă pregătiți valizele cât mai aveți timp!”

Recent, Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a anunțat public că nu îl protejează pe Cristian Rizea. Fostul deputat PSD a fost condamnat definitiv în România, în 2019, la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani.  Igor Dodon, care susține că lui Rizea i se poate retrage cetățenia moldovenească dacă a fost obținută ilegal.

Fostul deputat fugise din țară cu două luni înainte de verdict. A fost prins la Chișinău, iar Ministerul Justiției de la București a transmis acolo cererea de extrădare. Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2018.

După declarațiile lui Dodon, Cristian Rizea a postat o serie de mesaje incendiare pe contul său de Facebook.

„Dragi romani, Va multumesc tuturor celor care mi ati trimis mesaje cu privire la recenta declaratie a Presedintelui Republicii Moldova ,domnul Igor Dodon !
La insistenta anumitor ,, baieti din presa” Domnia Sa a spus foarte clar si foarte corect ca ,DACA se va constata ca eu am obtinut in mod fraudulos cetatenia moldoveneasca ,aceasta imi va fi retrasa ,procedura care este posibila doar dupa un proces aici in Republica Moldova !
DAR ,va anunt cu toata certitudinea ca , dupa ce toate documentele depuse la dosarul meu de acordare a cetateniei moldovenesti vor fi cu atentie verificate , se va putea constata doar un singur lucru , acela ca: AM RESPECTAT INTRUTOTUL LEGEA REPUBLICII MOLDOVA ! VA ASIGUR CA NU AM NICI O EMOTIE
IAR DEZVALUIRILE VOR CONTINUA ! ADEVARUL INVINGE INTOTDEAUNA ! P.S. Smecherilor , va bucurati degeaba!😁”, a fost mesajul lui Cristian Rizea.

„Sfatul meu e să vă pregătiți valizele cât mai aveți timp! Și țineți-i un loc și lui Victor Viorel Ponta în elicopter!”

După puțin timp, fostul deputat PSD a revenit cu un nou mesaj, mult mai elaborat, în care face o serie de dezvăluiri. Cristian Rizea a anunțat, ăîn premieră, că numele său actual este Cristian Mihai.

„INFRACTORILOR GHITA,CIOCIRLAN, DOBRESCU, ,BUDEANU sau ALIN NICULAE LE TRANSMIT CA SE BUCURA DEGEABA! LA CE VA URMA IN ,,SPOVEDANIA LUI RIZEA “, SFATUL MEU E SA VA PREGATITI VALIZELE CAT MAI AVETI TIMP! SI TINETI-I UN LOC SI LUI VICTOR VIOREL PONTA IN ELICOPTER!
DOVADA CA OBTINEREA CETATENIEI REPUBLICII MOLDOVA S A FACUT DOAR CONFORM LEGII.
Cu referire la declarația Președintelui Republicii Moldova de azi 16 octombrie 2020 ,domnul Igor Dodon, cu privire la retragerea cetățeniei mele moldovenesti , vă comunic că, subsemnatul Cristian Mihai (fost Rizea) am dobândit cetățenia Republicii Moldova, în condițiile legii și conform legii nu exista temeiuri de retragere a cetățeniei Republicii Moldova.
Potrivit art. 10 alin. (1) lit. b) al Legii nr. 1024 din 02-06-2000 cetăţeniei Republicii Moldova: Cetăţenia Republicii Moldova poate fi dobândită prin recunoaştere;… ”(2) Sunt recunoscute ca cetăţeni ai Republicii Moldova persoanele care şi-au exprimat dorinţa de a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova şi anume: a) persoanele născute în străinătate care au cel puţin unul dintre părinţi, bunici sau străbunici născut pe teritoriul Republicii Moldova;” . Potrivit aceluiși articol, alin. (3) ”Persoanele prevăzute la alin. (2) din prezentul articol nu pot fi recunoscute ca cetăţeni ai Republicii Moldova în cazul în care, în procesul de recunoaştere, prezintă informaţii false sau ascund unele date pertinente, a căror cunoaştere ar duce la respingerea cererii, şi/sau în cazul în care cad sub incidenţa art. 20 alin. (1) lit. a)–e).”

Potrivit art. 20 al Legii cetățeniei Republicii Moldova: ”1) Cetăţenia Republicii Moldova nu poate fi redobîndită de persoana care:

a) a săvîrşit crime internaţionale, militare sau crime împotriva umanităţii;
b) a fost implicată în activitate teroristă;
c) în perioada de examinare a cererii, execută sau are de executat pedeapsa penală privativă de libertate în temeiul sentinţei instanţei de judecată, are antecedente penale nestinse sau se află sub urmărire penală;
d) desfăşoară activitate care periclitează securitatea statului, ordinea publică, sănătatea şi moralitatea populaţiei;
e) nu întruneşte integral condiţiile pentru dobîndirea cetăţeniei Republicii Moldova, stabilite de prezenta lege;
f) în procesul de acordare sau de redobîndire a cetăţeniei, prezintă informaţii false sau ascunde date pertinente “.
Astfel la depunerea documentelor pentru dobandirea cetateniei Republicii Moldova prin recunoastere, pe motivul ca bunica mea Mihai Ana era cetatean al Republicii Moldova , subsemnatul Cristian Mihai( fost Rizea) nu executam nici o pedeapsa ,nu aveam de executat vreo pedeapsă penală privativă de libertate, nu aveam antecedente penale și nu mă aflam sub urmărire penală.
În acest scop am solicitat Inspectoratului General al Politiei din România și am prezentat Ambasadei Republicii Moldova în România, certificatul de cazier judiciar prin care se confirmă că nu exista în privința mea, vreo sancțiune penala din hotărâri judecătorești rămase definitive. Totodată, vă comunic că la momentul depunerii cererii de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova, urmărirea penală în cauza penală intentată împotriva mea era terminată.

Nu am prezentat informații false și alte date pertinente nu am ascuns.

Cererea mea de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova a fost examinată de către Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, care a constatat că sunt întrunite toate condițiile legii pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Astfel, în data de 28.12.2017 a fost emis Avizul privind recunoașterea domnului Rizea Cristian cetățean al Republicii Moldova.
De aceea, în baza celor relatate, vă comunic că, dobândirea cetățeniei Republicii Moldova de către mine, Cristian Mihai( fost Rizea), a fost în strictă conformitate cu legislația națională, si nu exista temeiuri legale de retragere a cetățeniei !
Cristian Mihai (fost Rizea)”, a fost mesajul lui Rizea.