Actual

Un fost fundaș cu peste 200 de meciuri în Divizia A, decedat la vârsta de 56 de ani. Jucătorul a trecut pe la Rapid și Dinamo

Deces

Fostul fundaş a strâns 187 de meciuri în Divizia A şi a marcat 33 de goluri. Simion Mironaş este singurul fotbalist român care a jucat două meciuri în aceeaşi etapă, în sezonul 1994-1995, pentru Gloria, iar apoi pentru Dinamo, la diferenţă de câteva zile.

Un fost fundaș cu peste 200 de meciuri în Divizia A, decedat la vârsta de 56 de ani. Jucătorul a trecut pe la Rapid și Dinamo

Fostul fotbalist Simion Mironaş a decedat la vârsta de 56 de ani, a anunţat fostul său club Gloria Bistriţa.

„Fostul fundaş al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puţin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame. Îţi mulţumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă şi suporterilor Gloriei!”, a scris gruparea bistriţeană, pe Facebook.

Mironaş a mai evoluat în carieră, printre altele la CSM Suceava, FC Argeş, Dinamo, Rapid. La Gloria Bistriţa, el a jucat în perioada în care clubul era condus de Jean Pădureanu.

Născut pe 19 noiembrie 1965, Simion Mironaș a evoluat de-a lungul carierei pentru Minerul Vatra Dornei, CSM Suceava, Steaua Mizil, FC Argeș, Floria Bistrița, Békéscsaba, Dinamo, Rapid, Unirea Dej, Olimpia Satu Mare și Corvinul Hunedoara. În total, a strâns 187 de partide în Divizia A.

În sezonul 1993-1994, Mironaș a câștigat alături de Gloria Bistrița Cupa României, după o finală cu Universitatea Craiova. De alfel, Gloria a fost echipa la care a evoluat cel mai mult: cinci sezoane, între 1992 și 1997.

Protagonistul unui transfer extrem de straniu

În toamna lui 1994, Jean Pădureanu a participat indirect la unul dintre cele mai stranii transferuri din istoria fotbalului românesc. În octombrie, stoperul Simion Mironaș a reușit performanța de a evolua la două echipe diferite în aceeași etapă, în interval de numai trei zile.

Astfel, a jucat mai întâi pentru Gloria într-un 3-4 cu Rapidul, în deplasare, iar după numai 72 de ore îmbrăca tricoul lui Dinamo în victoria cu 2-0 contra lui U Cluj.

În toamna lui 2021, Florin Manea a dezvăluit anumite povești de la Gloria Bistrița, care l-au avut în prim-plan și pe Simion Mironaș. Agentul l-a găsit pe fostul fundaș dormind într-o cadă plină cu apă.

„Când am ajuns la Bistrița, a fost un șoc! Jucasem la Dej, aveam o grămadă de goluri în vremea aia. Primul care mi-a zis-o a fost Simion Mironaș (fost jucător important la Gloria Bistrița): «Băi, vezi că aici nu e Dej! Nu contează că ești băiatul lui Manea, aici trebuie să arăți dacă poți». Când am debutat, l-am găsit pe Mironaș dormind într-o cadă plină de apă. I-am zis: «Nea Miro, ridică-te un pic, că te îneci!». Asta se întâmplase înaintea meciului. Mă mai trimitea nea Jean Pădureanu: «Du-te, găsește-i pe Mironaș și Iftodi, că tu știi unde sunt. Știam unde sunt, eu m-am făcut plăcut”, a spus Manea, citat de gsp.ro.