Actual Diverse

Un grup de copii, spulberat pe o trecere de pietoni de un șofer fără permis. Unul dintre ei a murit în cursul acestei dimineți

Un grup de copii, spulberat pe o trecere de pietoni de un șofer fără permis. Unul dintre ei a murit în cursul acestei dimineți
focuspress.ro

Un accident rutier extrem de grav a avut loc în  seara zilei de 21.12.2022, în municipiul Petroșani, județul Hunedoara. Este vorba de șase copii, care au fost loviţi de un autoturism în timp ce se aflau pe o trecere de pietoni.

Mai multe echipaje de pompieri, ale ambulanței și poliției au intervenit pentru salvarea copiilor răniți, care au vârstele cuprinse între 11 si 14 ani.

Copiii au fost duși la spital

Urmările accidentului rutier sunt extrem de grave:

  • un copil de 11 ani a fost resuscitat de echipajele medicale, apoi transportat cu ambulanța la UPU Petroșani, împreună cu alți doi copii răniți.

„Pentru un copil de aproximativ 11 ani, paramedicii au început manevrele de resuscitare la fața locului„, au transmis reprezentantii ISU Hunedoara.

  • alţi trei copii au fost duşi de familie la spital.

Ulterior, unul dintre copii a murit

La câteva ore de la accident un copil dintre cei şase, care au fost loviţi pe trecerea de pietoni din municipiul Petroşani, a murit, potrivit unui anunț al Poliţiei din Hunedoara.

”A murit unul dintre copiii accidentaţi la Petroşani”, a anunţat IPJ Hunedoara, fără a da detalii despre minor.

Mașina era condusă de un tânăr fără permis de conducere

Accidentul a fost produs de un șofer, fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice, în vârstă de 19 ani, care a fugit de la locul accidentului, fiind găsit ulterior de poliţişti.

Potrivit IPJ Hunedoara, ”Conducătorul auto a prezentat o concentraţie la etilotest de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat, şi a fost condus la unitatea medicală din Petroşani, în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei”.

Comunicatul IPJ Hunedoara

„In jurul orei 22.00, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada 1 Decembrie 1918, din Petroșani, un conducător auto a accidentat șase tineri, pe trecerea de pietoni, după care a părăsit locul faptei.
La scurt timp, în urma declanșării activatilor specifice, a fost identificat în localitatea Aninoasa, pe strada Căzănești, un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, care nu posedă permis de conducere, bănuit de comiterea evenimentului rutier. Acesta va fi condus la sediul Poliției, pentru cercetări și i se vor recoltata probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
3 tineri dintre tinerii răniți au fost transportați cu ambulanța la UPU Petroșani, iar ceilalți trei au fost duși la UPU Petroșani de către părinții acestora, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal„, transmit reprezentantii IPJ Hunedoara.

Pentru acest caz, poliţiştii, în cursul nopții trecute au deschis o anchetă, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Azi, 22.12.2022, ca urmare a decesului unuia din cei șase copii răniți, încadrarea juridică inițială, în cazul şoferului vinovat, se schimbă şi va fi cercetat pentru ucidere din culpă, potrivit polițiștilor.

.