Actual Diverse

”Îmi pare rău de copilul meu, va plăti pentru ce a făcut,” spune tatăl tânărului care a lovit șase copii pe trecerea de pietoni

”Îmi pare rău de copilul meu, va plăti pentru ce a făcut,” spune tatăl tânărului care a lovit șase copii pe trecerea de pietoni
pixabay

Autorul accidentului de la Petroşani (tânărul de 19 ani, fără permis), în care un copil de 11 ani şi-a pierdut viaţa, iar cinci au fost răniţi în timp ce traversau strada pe o trecere de pietoni, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, a informat, joi seara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

”Îmi pare rău de copilul meu, va plăti pentru ce a făcut,” spune tatăl tânărului care a lovit șase copii pe trecerea de pietoni. Șoferul a recunoscut vina și este arestat preventiv

Potrivit IPJ Hunedoara, suspectul, în vârstă de 19 ani, originar din Aninoasa, s-a urcat la volan fără să aibă permis de conducere, după ce consumase în prealabil și băuturi alcoolice. După producerea accidentului, tânărul Claudiu a fugit de la locul faptei, fiind prins şi reţinut, la scurt timp după producerea tragediei, de poliţişti.

Tragedia care a avut loc în aceste zile premergătoare Crăciunului, când copiii merg în cete să colinde sau la diferite concerte de sărbătoare, este inimaginabilă. Despre aceasta a scris și Infoactual într-o ediție anterioară.

Într-o intervenție televizată, tatăl tânărului de 19 ani, și acesta aproape un copil la rândul lui, abia trecut de vârsta majoratului, se arată a fi devastat de cele petrecute.

Tatăl, în intervenția exclusivă la Antena 3 CNN, a relatat că fratele cel mic al șoferului, de numai 9 ani, era în mașină și a fost martor fără voie la toată nenorocirea care a urmat.

Tatăl este vizibil distrus de ceea ce a făcut fiul său, pentru că înțelege prea bine prin ceea ce trec părinții copiilor accidentați, nemaivorbind de cei care și-au pierdut copiul drag, acum, în prag de sărbători. Din ceea ce a povestit fiul cel mic, Claudiu a fost cu un prieten la un local și a băut alcool, acolo. Apoi, toți s-au urcat în mașină. Doar că la momentul producerii accidentului, prietenul șoferului Claudiu, a fugit cât mai departe de locul tragediei.

Cei şase copii care au fost accidentaţi miercuri seară, în timp ce traversau strada prin locul special marcat, ca trecere de pietoni, aveau vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.

Joi, unul dintre minori, în vârstă de 11 ani, a decedat la secţia de Terapie intensivă a spitalului din Petroşani.

Alţi trei copii au fost transferaţi la un spital din Timişoara. Ceilalţi doi răniţi au rămas internaţi la Petroşani şi au fost vizitaţi de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, şi de primarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi. Aceștia sunt în stare bună şi vor fi externaţi în următoarele zile, a precizat prefectul regiunii, Călin Marian. După cum s-a relatat în media, prefectul şi primarul din Petroşani s-au dus la locul unde s-a petrecut accidentul şi au transmis condoleanţe tatălui băiatului decedat.

Aseară după mai mult de două ore petrecute în fața magistraților Judecătoriei Petroșani, tânărul de 19 ani a primit mandat de arestare preventivă pentru toate cele cinci infracțiuni pe care le-a comis.

După decesul minorului, cercetările în dosarul penal deschis de poliţişti, imediat după producerea incidentului, au fost extinse pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului unui eveniment rutier, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.

Singura veste bună este că băiatul care era intubat la spitalul din Timișoara, în stare gravă, este mai bine și s-ar părea că va fi recuperat de medici.