Actual Diverse

Un hoţ a furat tot ce i-a picat în mână, de la ţigări, la portofele, până la motoare şi zurgalăi. Ce spun oamenii legii despre el

Un hoţ a furat tot ce i-a picat în mână, de la ţigări, la portofele, până la motoare şi zurgalăi. Ce spun oamenii legii despre el
ZdI

Vara sanie și iarna căruță. Poate la aceasta s-a gândit hoțul despre care vorbim în povestea ce urmează, care a furat tot ce i-a picat în mână de la țigări, portofele cu mai mulți sau mai puțini bani, până la motoare și chiar zurgălăi.

Un hoţ a furat tot ce i-a picat în mână, de la ţigări, la portofele, până la motoare şi zurgalăi. Ce spun oamenii legii despre el

Florin Luca este un ieșean care și-a găsit ca ocupație hoția. Omul fura tot ce îi ieșea în cale, fără să țină cont de nimeni și de nimic, până într-o zi, că vorba aceea ”ulciorul nu îi duci de multe ori la apă” și la un moment dat, se sparge. Așa și cu omul nostru din povestea de azi, care iată că într-o zi a fost prins și acum cazul lui se judecă în fața instanței de judecată din Iași! Cazul lui se află în prezent la instanța de apel deoarece el încearcă să obțină o pedeapsă mai blândă pentru faptele incriminate.

Chiar de sărbătoarea Sfintei Parascheva, magistrații Judecătoriei Iași l-au condamnat pe făptuitor la închisoare în regim de detenție. Culmea ironiei o reprezintă faptul că ieșeanul nu este la prima faptă de acest gen și are mai multe dosare pe rol, toate pentru furt.

Procesul lui Luca s-a desfășurat în paralel cu alte trei cauze similare în care acesta era implicat. Într-unul dintre ele este judecat pentru faptul că a furat, în după-amiaza zilei de 30 decembrie 2019, dintr-un Audi parcat pe marginea străzii în Scobâlțeni, trei pachete de țigări, două perechi de ochelari de soare, un compresor auto și un sistem de senzori de parcare. Pentru această faptă, fusese condamnat în primă instanță la un an și 10 luni de închisoare.

Un alt furt care l-a adus în fața judecătorilor a fost comis în iulie 2020, când Luca subtilizase dintr-un cabinet veterinar două portofele de damă conținând în total 5.300 de lei. Al treilea dosar vizează un furt comis în noiembrie 2020, în gară. Profitând de faptul că un mic meșteșugar venit la Iași cu marfă dormea într-un tren garat pe linia 1C, i-a sustras doi saci din rafie în care avea 250 de zurgălăi și 15 ceaune și oale metalice.

În noaptea de 25/26 martie, Luca a intrat și în curtea lui I.P.F. din Podu Iloaiei, unde a profitat de profitat de faptul că magazia casei nu era încuiată. A furat de acolo un cablu de alimentare, un far, o pompă de apă, o bară de tracțiune pentru un utilaj agricol, un transformator de sudură, un alternator de Renault și trei motoare de diverse dimensiuni. A doua zi era sâmbătă, zi în care I.P.F. își vizita de obicei proprietatea. La 7.00 dimineața și-a constatat paguba dar nu a anunțat imediat poliția. La acea oră, Luca deja vindea bunurile furate amatorilor de chilipiruri, după cum au arătat la dosar oamenii legii ieșeni.

Prin urmare este un client cu ștate vechi pentru polițiștii locali, dosarele lui Luca sunt stufoase, mai ales că anchetatorii au povestit cu lux de amănunte furturile comise de-a lungul timpului de către ieșeanul care a făcut din hoție o ocupație cotidiană.

Magistrații Judecătoriei l-au condamnat din nou, scrie presa locală, la un total de 3 ani și 170 de zile de închisoare, cu executarea în regim de detenție. La această pedeapsă urmează să se adauge și pedepsele pentru furturile ale căror procese se află încă în desfășurare.