Actual International

Un important membru al Partidului Democrat a declarat într-un interviu că Joe Biden nu va mai candida în 2024. Apoi a rectificat

Un important membru al Partidului Democrat a declarat într-un interviu că Joe Biden nu va mai candida în 2024. Apoi a rectificat

Carolyn Maloney, membru important al Partidului Democrat din Camera Reprezentanților a declarat pentru The New York Times că președintele Joe Biden nu va candida la alegerile din 2024, părând să facă o remarcă ” neoficială ” pentru publicație, într-un interviu publicat sâmbătă.

Un important membru al Partidului Democrat a declarat într-un interviu că Joe Biden nu va mai candida în 2024. Apoi a rectificat

Reprezentanta Carolyn Maloney din New York a fost întrebată dacă Joe Biden ar trebui să candideze pentru un al doilea mandat de preşedinte.

„Între noi fie vorba, nu va candida din nou”, a declarat Maloney, președinta Comisiei pentru supraveghere și reformă din Camera Reprezentanților, în timpul interviului.

La începutul acestei luni, Maloney a declarat în timpul unei conferințe că nu crede că Joe Biden va candida din nou în 2024, potrivit nytimes.com.

„Nu cred că va candida pentru realegere”, a declarat ea la momentul respectiv. Cu toate acestea, ea și-a retras declarația la scurt timp după conferință.

„Îl voi susține în mod categoric pe președintele Biden, dacă va decide să candideze pentru realegere”, a scris Maloney pe Twitter.

Dacă va candida şi va câştiga, Joe Biden rămâne în istoria SUA ca cel mai bătrân preşedinte

La sfârşitul anului trecut, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, declara că președintele Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat în 2024.

Biden, în vârstă de 80 de ani, este cel mai în vârstă președinte al Statelor Unite, fapt ce a alimentat speculațiile că el va prefera să renunțe la funcție la terminarea mandatului.

„Va candida. Aceasta este intenția sa”, a spus Psaki. Dacă Biden câștigă alegerile 2024, el va avea 82 de ani la momentul celei de-a doua învestiri și 86 de ani la încheierea celui de-al doilea mandat.

Ultimele sondaje indică o cotă de popularitate foarte ridicată

Popularitatea preşedintelui american Joe Biden a crescut la începutul săptămânii trecute, la cel mai înalt nivel de la începutul lunii iunie, după o serie de victorii legislative, potrivit unui sondaj de opinie Reuters/Ipsos.

Sondajul naţional de două zile a relevat că 40% dintre americani aprobă performanţa lui Biden în funcţie, un nivel de sprijin care este istoric scăzut pentru un preşedinte al SUA.

Recenta schimbare ascendentă a cotei de aprobare a lui Biden – inclusiv progresele înregistrate în fiecare dintre ultimele trei săptămâni – ar putea tempera îngrijorarea democraţilor că partidul ar putea înregistra o înfrângere la alegerile intermediare din 8 noiembrie, când republicanii speră să preia controlul în Congresul SUA.

Sondajul arătă că 78% dintre respondenţii care s-au identificat drept democraţi l-au aprobat pe Biden, în creştere faţă de 69% cu o lună mai devreme. Doar 12% dintre republicani l-au aprobat pe Biden în săptămâna sondajului, o cifră care a rămas în mare parte constantă în ultimele săptămâni.