Actual

Un incendiu a izbucnit în Timișoara la un depozit aflat lângă o hală cu azotat de amoniu. Alertă de poluare trimisă de ISU

Un incendiu a izbucnit în Timișoara la un depozit aflat lângă o hală cu azotat de amoniu. Alertă de poluare trimisă de ISU

Un incendiu care a cuprins o fostă fabrică de țigări la ieșirea din Timișoara putea provoca o adevărată tragedie, asta după ce clădirea se afla foarte aproape de o hală cu azotat de amoniu, substanță extrem de periculoasă în contact cu focul. Pompierii au reușit să scoată și să îndepărteze azotatul de amoniu înainte ca flăcările să cuprindă hala, iar incendiul a fost lichidat după mai bine de trei ore.

Focul a cuprins un depozit de aparate pentru jocuri de noroc!

ISU Timiș a transmis un mesaj de alertă extremă de poluare, asta după ce un incendiu care a cuprins o fostă fabrică de țigări de la ieșirea din oraș. Norii de fum negru și dens s-au văzut de la câțiva kilometri distanță. Pompierii au reușit să scoată și să îndepărteze azotatul de amoniu înainte ca flăcările să cuprindă hala, iar incendiul a fost lichidat după mai bine de trei ore. 

Întâmplarea a avut loc după joi, după ora 17:00:

„Ieșea fum pe la colț și am sunat pompierii, până au venit, deja flacăra era mare”, povestește o femeie.

„Sunt vreo 300 de aparate de joc, ruleta, mobilierul, arhivă, toată arhivă de pariuri sportive”, declară un bărbat.

Lângă depozitul de unde a pornit focul era o hală cu azotat de amoniu lichid și diverse pesticide. Înainte ca focul să se extindă, pompierii au reușit să scoată și să îndepărteze substanțele periculoase. Oamenii aflați pe câțiva kilometri în jurul incendiului au primit un astfel de mesaj de avertizare, prin sistemul public Ro-alert, care informa despre acest incendiu.

Oamenii aflați pe câțiva kilometri în jurul incendiului au primit un astfel de mesaj de avertizare, prin sistemul public Ro-alert, care informa despre acest incendiu.

Din fericire, pericolul de explozie a fost îndepărtat. La intervenție au luat parte peste 70 de pompieri și zeci de autospeciale. În ajutorul celor de la ISU Timiș au venit și colegii lor de la Arad. Incendiul a fost lichidat după mai bine de trei ore.

„În primă fază, a ars o suprafață de 600 de metri pătrați, extinzându-se și în departamentele învecinate, în care s-au aflat azotat de amoniu și alte pesticide. Suprafața care a ars este de 16.000 de metri pătrați”, a declarat Zorița Mircov, de la ISU Timiș.

La fața locului au sosit și cei de la Garda de Mediu, care au făcut măsurători.

Deocamdată nu s-a aflat de la ce a pornit focul și nici nu s-a calculat valoarea pagubelor.