Social

Un medic român acuză! „Batista pe tambal si mucles sunt acum notiunile la ordinea zilei!!!”

Un medic român acuză! „Batista pe tambal si mucles sunt acum notiunile la ordinea zilei!!!” Medicul  Mihnea Hurmuzache, șeful secției VI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a devenit cunoscut întregii țări după ce una dintre postările sale pe pagina perosnală de Facebook a devenit virală. Acesta susținea că mai mulți colegi au plecat de la spital cu o parte din donațiile destinate personalului medical menite să le protejeze în criza COVID-19.

„Vineri,26 martie in jurul orelor pranzului,plecand din spital am avut uriasa surpriza si in acelasi timp mahnire sa vad cum anumite donatii,din partea unor oameni cu suflet,se indreapta (si nu putine) spre portbagajele unor masini din curtea spitalului.SI ASTA PRIN FATA CAMERELOR DE LUAT VEDERI(era o declaratie de presa in fata Triajului) si a multor ochi prezenti!”, scria acesta pe Facebook.

Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase au deschis o anchetă. Ei au precizat presei că acuzaţiile făcute de Hurmuzache se referă la o donaţie de băuturi dulci, însă că nu ar fi vorba de furt. „În primul rând credem că donaţia de băuturi dulci făcută unităţii medicale era destinată personalului. Medical nu recomandăm şi nu dăm pacienţilor băuturi dulci. Unii salariaţi au luat acasă, pentru copii, sucurile pe care le-au primit în spital şi pe care nu le-au consumat. Omeneşte nu îi pot condamna şi nu îi consider hoţ”, a precizat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, potrivit Adevărul.

„Sinistra perioada din existenta traversam cu totii!”

Mihnea Hurmuzache a revenit cu o postare pe Facebook, în care se arată dezamăgit de reacția unei anumite părți a mass media. „S-ar parea ca am reusit trezesc puternic interesul Hidrei,tulburand puternic „MECANISMUL” cu postarile mele anterioare,provocand posibil unele „daune materiale”! Replica marelui personaj mediatic al momentului nu putea sa fie alta decat un jet dihoresc pestilential prin intermediul unui rebut de nisa (aflat in solda curenta a personajului), despre care nu merita mai mult mentionat,intrucat ar considera ca i se acorda importanta”, a spus Hurmuzache.

Acesta se întreabă retoric de ce un spital de linia 1 e aproape gol, în plină pandemie de coronavirus. „Sinistra perioada din existenta traversam cu totii! Si asta in timp ce realitatea este sfidata in prime-time pe un ton atotstiutor, umil-protector 🙃 in fata camerelor video, omitindu-se intentionat modul de management intra-spita (de ce avem un spital aproape gol cand altii se chinuie realmente in alte judete,refuzati fiind sistematic in vederea transferului non-ATI, habar nu are nimeni despre nr real personal medical confirmat in spital-si avem destui, maxima confuzie in ceea ce priveste respectarea unor reguli comune,etc).

Batista pe tambal si mucles sunt acum notiunile la ordinea zilei!!! Cam asa arata Societatea Civila (acum militarizata) in Spit de linie 1 din str O.Botez 2 ,Iasi. P.S.Apropo,mai are cineva noutati despre cazul Dinca- Caracal? Mai in gluma ,mai in serios,sa nu ne trezim cu personajul Manager de Spital!!! (exista cazuri in istoria medicala recenta)… NUMAI BINE TUTUROR, SANATATE MAI ALES!”, este mesajul amar al medicului Hurmuzache.