Diverse

Un nou episod Tel Drum. Liviu Dragnea, în sfera de influență a familiei Mazăre. O poveste incredibilă iese la suprafață

Un nou episod Tel Drum. Liviu Dragnea, în sfera de influență a familiei Mazăre. O poveste incredibilă iese la suprafață
Agora.md

Exact cum a scris și Infoactual în episodul anterior, Tel Drum este un titlu bun nu numai de dosar aflat sub lupa procurorilor, ci și o sursă de inspirație pentru un scriitor de romane de acțiune sau regizor de film român sau străin.

Un nou episod Tel Drum. Liviu Dragnea, în sfera de influență a familiei Mazăre. O poveste incredibilă iese la suprafață

Este evident că anchetatorii DNA au adăugat la dosarul transmis judecătorilor și declarația fratelui lui Radu Mazăre, Alexandru, care povestește despre incursiunile lui Dragnea și dezvăluie despre o petrecere „masculină”, incredibilă dar adevărată, la care a participat și fostul lider al PSD.

Surprizător faptul că ancheta a atins îngtr-un fel apogeul în mega-ancheta din dosarul Tel Drum și face o legătură cu persoana lui Liviu Dragnea și Brazilia, acolo unde se află vila pretins folosită de acesta pentru petreceri și relaxare, și arată cum acesta s-a „lipit” și i-a intrat în grații primarului Radu Mazăre.

Foto: Captura TV/colaj

Și aceasta o spune chiar Alexandru, fratele fostului primar al orașului de la Marea Neagră, Constanța, cunoscutul Radu Mazăre. Declarația notată de anchetatorii de caz este aceasta:

„Având o relație de prietenie cu Nicușor Constantinescu, l-am cunoscut și pe Dragnea Liviu Nicolae, mai ales că eram în acea perioadă foarte activi în organizația județeană a PSD, fiind parte dintr-o echipă politică nouă. Având în vedere că eram la malul mării, eram destul de căutați pe perioada verii, astfel cunoscându-i și pe domnul Oprișan și pe domnul Bunea. …

În ceea ce privește vacanța petrecută în Brazilia în 2007, precizez că eu și fratele meu, Radu Mazăre, aveam un grup de prieteni cu care mergeam în vacanțe mai exotice, de circa 12 constănțeni, la care s-a lipit la acel moment și domnul Dragnea, nu îmi aduc aminte exact cum, vacanța urmând să fie strict masculină.

Am mers la Fortaleza – Combuco, pe vremea aceea era o localitate destul de nedezvoltată, am închiriat o vilă acolo…”

Cam de la această amintire a lui Alexandru Mazăre pornește povestea dată. Pe baza declarațiilor obținute și a celorlalte probe existente în dosar, se pare că pentru Dragnea Brazilia a fost un fel de dragoste la prima vedere, pentru că exact din acel moment și-a dorit mai mult și mai multe.

Dovadă fiind faptul că Liviu Dragnea l-a trimis pe unul dintre oamenii lui de la Tel Drum, Mugurel Gheorghiaș, cunoscut cu porecla „Melcul”, pentru a cumpăra o casă de vacanță acolo. Probele anchetatorilor DNA arată că Dragnea ar fi folosit imobilul respectiv în interes strict personal.

Concret, pe baza unor documente financiare, DNA l-a plasat pe Dragnea în Fortaleza, Brazilia.

„În anul 2010, inculpatul a utilizat un ATM amplasat în orașul Fortaleza, Brazilia, pentru a retrage în numerar echivalentul în reali brazilieni a sumei de 576,25 USD”, scriu anchetatorii DNA în dosar.

DNA nu ”doarme” niciodată

Despre procurorii DNA, DIICOT și ai altor organe de anchetă și urmărire din România, se spune că nu dorm niciodată. Ca mărturie și probă stau și intercepările telefonice a căror descriere cu lux de amănunte se află în același dosar – Tel Drum.

Există probe esențiale pe baza cărora DNA îl plasează pe Liviu Dragnea în Brazilia și acestea sunt interceptările telefonice depuse la dosar, surprinse când acesta s-ar fi aflat în locația exotică preferată.

„Prezența inculpatului Liviu Nicolae Dragnea în Brazilia este confirmată și de conversațiile telefonice purtate de persoanele din anturajul său și de inculpat cu aceste persoane”, scriu procurorii, care prezintă drept exemplu o discuție din 2014 dintre Liviu Dragnea și un apropiat al său.

Dialogul poate fi citit în presă.

Mai mult decât atât, procurorii au probe care atestă atașamentul lui Dragnea de locația din Brazilia. Una dintre acestea este un ATM de unde fostul oficial român a extras o sumă de puțin peste cinci sute de dolari, reprezentând probabil bani cash de buzunar.

În fața unor astfel de dovezi incontestabile, cam greu pentru Dragnea, fostul președinte al PSD, zis codat ”șefu” sau ”Daddy”, să aducă acum argumente viabile și credibile.