Actual Diverse

Liviu Dragnea, înfundat. Rechizitoriul Tel Drum scoate la suprafață fapte șocante și mărturii incendiare.

Liviu Dragnea, înfundat. Rechizitoriul Tel Drum scoate la suprafață fapte șocante și mărturii incendiare.
Infoactual

Rechizitoriul din dosarul Tel Drum, consultat exclusiv de G4Media.ro, are 1473 de pagini și conține informații detaliate despre activitatea presupus infracțională a celui care în urmă cu câțiva ani era jupânul României, fostul lider PSD Liviu Dragnea.

Rechizitoriul Tel Drum scoate la suprafață fapte șocante și dezvăluiri incendiare. Numele greu din dosar: Liviu Dragnea

Informațiile din dosarul Tel Drum sunt cunoscute ca urmare a dezvăluirilor de presă din perioada anilor 2017-2018, apar însă sunt și anumite momente care au fost abia acum cunoscute, în acest context al procurorilor. De exemplu, declarațiile la DNA despre Dragnea ale fostului premier Victor Ponta și ale fostului ministru al Transporturilor Dan Șova, care până acum nu au fost cunoscute în totalitate.

Ce spune Dan Șova, fostul ministru al Transporturilor din România, scrie negru pe alb în foile care alcătuiesc dosarul în care Dragnea este incriminat direct. Declarația a fost dată de Dan Șova la DNA, unde a fost audiat în calitate de martor.

”…Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că această companie este a lui, chiar a formulat ”știi că este a mea”. Nu se discuta la colțuri că Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană, nu…Tel Drumul era a dânsului…Până în 2012 pentru mine era notoriu că Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine.”

Ulterior, la data de 3 august 2018, Șova a fost reaudiat, potrivit datelor existente la dosarul în cauză. Fiind întrebat și de această dată de unde știe că Tel Drum SA este a lui Dragnea, fostul ministru Șova a răspuns, fără să stea pe gânduri:

”Mi-a spus el personal. În ceea ce privește contextul cred că mi-a spus la momentul discuției pe care am avut-o cu acesta în biroul lui Ponta, cu privire la pierderea unei licitații de către Tel Drum. A fost unul dintre argumentele folosite ca argument de autoritate, ceva de genul ”știi că este a mea”. Dar doresc să precizez că acest lucru nu era o noutate pentru mine, știam că este societatea dumnealui, era o chestiune de notorietate în partid, era la fel de cunoscut ca faptul că Daciana este soția lui Ponta.”

Victor Ponta a fost însă mult mai rezervat în declarații, cuvintele folosite fiind alese cu mare atenție.

”Știu cine este Tel Drum, adică știam, nu că trebuiau să îmi comunice cei doi, știam că este societatea din Teleorman, că a fost a Consiliului Județean când era domnul Dragnea și cea care practic este singura din Teleorman. Știam cine ete Tel Drum, nu am aflat prima dată în 2014 de Tel Drum. Dar nu am elemente juridice mai mult decât atât”, a răspuns Victor Ponta, la întrebarea anchetatorilor.

O altă poveste care a ieșit la suprafață

Se pare că în anul 2011, Dragnea s-a arătat speriat de potențialul fapt potrivit căruia Elena Udrea și Traian Băseascu ar putea ”să îi rupă capul.” Un alt nume care apare menționat este cel al lui Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al capitalei, ex-consilier prezidențial și fost secretar de stat la ministerul Dezvoltării. Și el a fost audiat la dosar de către DNA, cu câțiva ani în urmă, anchetatorii dorind să afle și cum s-au derulat achizițiile contractuale la Tel Drum inclusiv din fonduri europene.

El a povestit procurorilor cu lux de amănunte când se afla și cum s-a deplasat la o benzinărie unde a fost invitat de către o femeie, în urma unui telefon. Acolo a fost surprins să dea față în față de fapt cu Dragnea care exact în acest loc, la acea vreme, ar fi povestit, că Dragnea părea speriat, având impresia că tot cazul care se pornise atunci, auditul și alte corecții, erau pornite de fapt de Udrea și Băsescu care ar fi vrut să ”îi rupă gâtul,” aceasta fiind expresia ce stă scrisă și acum în dosarul aflat încă pe masa procurorilor români.

Povestea se întinde pe sute de pagini, cu siguranță poate face obiectul unei cărți și a unui film, în mai multe episoade, mai ales că dezvăluirile fac referire și la frații Mazăre și alte persoanalități din diferite medii sociale.