Diverse

Un ofițer din cadrul IPJ Gorj a fost reținut după ce a împușcat un câine în curtea locuinţei sale. Animalul a fost norocos

Un ofițer din cadrul IPJ Gorj a fost reținut după ce a împușcat un câine în curtea locuinţei sale. Animalul a fost norocos

Potrivit unui comunicat transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, o persoană din comuna Băilești a sunat la 112 povestind că vecinul său a împușcat un câine folosind o pușcă.

Oamenii legii au ajuns imediat și au aflat că cel care a apăsat pe trăgaci a fost chiar un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Fără să respecte regimul armelor și a munițiilor, el a împușcat animalul chiar în curtea casei sale.

Comportamentul său va avea urmări grave, pentru că va începe urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor.

„Dosarul a fost trecut în anchetă proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”

„Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că MNC este ofiţer în cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare de către IPJ Timiş, fiind posesor al permisului de armă. IPJ Gorj – Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul MNC este organ de cercetare al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare.

Având în vedere aceste aspecte, dosarul a fost trecut în anchetă proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, transmit procurorii.

Câinele a fost preluat de medicul veterinar al Circumscripţiei Băleşti şi transportat la un cabinet veterinar

Din fericire, animalul nu a murit, fiind ulterior preluat de medicul veterinar al Circumscripţiei Băleşti şi transportat la un cabinet veterinar din Târgu Jiu. „În cauză s-a reţinut că în data de 15 ianuarie, în jurul orelor 14,30, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază suspectul MNC s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un exemplar canin rănit.

Acesta a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal pluvial situat la o distanţa de aproximativ 5 metri. Exemplarul canin a fost identificat în viaţă, prezentând orificii circulare de penetrare la nivelul craniului.
Motiv pentru care a fost ridicat de medicul veterinar al Circumscripţiei Băleşti şi transportat la un cabinet veterinar din municipiul Târgu Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, mai arată procurorii. Ofițerul a fost reținut miercuri pentru 24 de ore.