Diverse

Un pedofil prins în capcană de o femeie. Aceasta a avut un plan bine pus la punct și a acționat pe rețelele de socializare

Un pedofil prins în capcană de o femeie. Aceasta a avut un plan bine pus la punct și a acționat pe rețelele de socializare
Pixabay

Poliția spaniolă spune că o femeie din Zaragoza a câștigat încrederea presupusului pedofil prin intermediul rețelelor de socializare înainte de a-l denunța autorităților. Cum s-a derulat toată povestea, în cele ce urmează.

Un pedofil riscă șapte ani de închisoare după ce o femeie i-a întins o capcană. Totul, pe rețelele de socializare

Poliția din Spania a arestat un presupus pedofil după ce o femeie a devenit suspicioasă cu privire la activitățile acestuia, i-a câștigat încrederea și apoi l-a raportat autorităților.

Potrivit rapoartelor locale, femeia, care este rezidentă în Zaragoza, a devenit suspicioasă în legătură cu activitatea pe rețelele de socializare a acuzatului, Oscar M. M., în vârstă de 42 de ani, din localitatea spaniolă Zamora.

Ea a intrat apoi în legătură cu Oscar și a păstrat legătura până când i-a câștigat treptat încrederea.

Conform unui comunicat al poliției, ”Reclamanta a explicat la secția de poliție despre bărbatul care căuta fete supraponderale cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani pentru a le abuza”, citat de La Vanguardia.

”Femeia l-a făcut să creadă că are o fiică tânără la care ar putea avea acces în schimbul plății unei anumite sume de bani”, se arată în raport.

”Capcana a funcționat, iar femeia, care a putut verifica, de asemenea, că bărbatul deținea diverse materiale pedofile datorită mai multor mesaje pe care acesta i le-a trimis, a mers la sediul poliției din Aragon pentru a denunța faptele”.

În urma plângerii acesteia, Grupul de infracțiuni tehnologice al Poliției Naționale din Zaragoza a început o anchetă în ianuarie 2019.

Aceștia au început mai întâi să efectueze analiza conversațiilor furnizate de reclamant împreună cu peste 5.000 de conexiuni IP.

Oficialii au declarat că, deși nu a fost ușor, poliția l-a identificat în cele din urmă pe presupusul pedofil și a constatat că acesta avea mai multe condamnări anterioare pentru hărțuire și expunere indecentă.

Investigațiile ulterioare ale poliției i-au condus ulterior la locația casei suspectului în provincia Zamora, între Barcelona și Almendra de Pan.

Anchetatorii au descoperit că acesta vizita frecvent locația și astfel, în cele din urmă, a fost arestat în septembrie 2020 de către agenții grupului de poliție din Zaragoza, împreună cu alții din cadrul Unității de infracțiuni specializate și violente (UDEV) din Zamora.

Oficialii spanioli au mai declarat presei că mii de fișiere cu fotografii și conținut video pedofilic au fost găsite în timpul percheziției casei sale. De asemenea, aceștia au declarat că a fost găsit un hard disk extern cu o partiție criptată ascunsă.

Căutând date care să ateste acțiunea de pedofilie, polițiști au mai avut o surpriză. Oamenii legii au mai descoperit că bărbatul încerca să înființeze o plantație de marijuana în interiorul casei sale și că avea tot echipamentul necesar adunat deja pentru această activitate.