Actual International

Un pitbull terrier, transformat în trofeu, a revenit acasă. Furat de ruși, eliberat într-un schimb de prizonieri de Anul Nou

Un pitbull terrier, transformat în trofeu, a revenit acasă. Furat de ruși, eliberat într-un schimb de prizonieri de Anul Nou
Twitter

Akin este un american Pitbull terrier care își vedea liniștit de viața lui până să înceapă războiul în țara unde trăia, Ucraina. Ca un vârtej războiul, apoi s-a trezit peste noapte capturat și oferit cadou. Acum, printr-o minune, a fost returnat în urma unui schimb de prizonieri. Mai mușți soldați ruși au fost returnați Moscovei în schimbul lui Akin și altor soldați ucraineni. Povestea lui, în cele ce urmează.

Un pitbull terrier, transformat în trofeu, a revenit acasă. Furat de soldații ruși, eliberat într-un schimb de prizonieri de Anul Nou

Pitbullul terrier Akin a fost luat de la o femeie de serviciu ucraineană, în luna iunie 2022 și ar fi fost dăruit șefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, drept „trofeu.”

Acum, ca printr-o minune, Akin s-a întors acasă în Ucraina, ca parte a unui schimb de prizonieri de Anul Nou. 140 de soldați ucraineni au fost eliberați alături de el, din Rusia.

Akin a fost luat și el prizonier când se afla la Combinatul siderurgic Azovstal. El a fost predat serviciilor speciale, înainte ca voluntarul Yurii Kovanov să-l dea lui Kadîrov.

Mesajul și relatarea despre Akin apare în mai multe postări pe Twitter. „Ucraina are nevoie de toată lumea! Un pitbull terrier, care apăra Mariupolul împreună cu soldații noștri, a fost eliberat din captivitatea ruZZsiană!„, scrie într-un tweet. În altul, apare și o filmare cu Akin.

 

Filmările au surprins inclusiv bucuria pe fețele soldaților ucraineni, în timp ce se bucurau de libertate.

Ministerul rus al Apărării a anunțat duminică, 1 ianuarie, că un total de 82 de soldați ruși au fost eliberați de Ucraina, potrivit Daily Mail.

Șeful de cabinet al președintelui ucrainean, Andriy Yermak, a declarat, la rândul lui, că Rusia a predat 140 de ucraineni. Unii dintre soldații ucraineni eliberați, 132 de bărbați și opt femei, au luptat pentru a apăra orașul-port Mariupol la Marea Neagră și pe Insula Șerpilor, potrivit canalului Telegram Yermak.