Actual Social

Un primar îl laudă pe învățătorul care a bătut un elev pentru că nu știa tabla înmulțirii. Ministrul Familiei cere sancționarea

Un primar îl laudă pe învățătorul care a bătut un elev pentru că nu știa tabla înmulțirii. Ministrul Familiei cere sancționarea

Învățătorul care a bătut un elev cu bățul la palmă pentru că nu știa tabla înmuțirii, apreciat de primar: I-aș strânge mâna. Bătaia e ruptă din rai. Poporul român așa a fost învățat. În replică, ministrul Familiei, Gabriela Firea cere tragerea la răspundere a acestui primar.

Un primar îl laudă pe învățătorul care a bătut un elev pentru că nu știa tabla înmulțirii. Ministrul Familiei cere sancționarea

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a demarat o anchetă la şcoala din localitatea Protopopeşti, comuna Tăcuta, unde un învăţător a bătut cu băţul la palmă un elev în vârstă de 7 ani deoarece nu ştia tabla înmulţirii. Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce părinţii copilului au condamnat în mediul online comportamentul cadrului didactic.

Învățătorul, în vârstă de 61 de ani, a recunoscut în fața colegilor că a avut o ieșire nervoasă pe care o regretă, potrivit stirileportv.ro.

“Al meu stătea cu palma roșie toată, bătută, nu voia să iasă din clasă. Vine afară, nu putea deschide gura să vorbească absolut deloc. „Mamaie, am luat bătaie. Nu am știut la matematică tabla înmulțirii pe sărite” și câte cifre atâtea bețe la palmă a luat”, a spus bunica elevului.

„Au rămas pe timpul comuniștilor. Au rămas cu mintea din urmă, copilul trebuie bătut să învețe. Eu de la domnul am luat foarte multă bătaie, când am fost copil, de la clasa întâi până în clasa a patra. Am luat non-stop bătaie. Aceleași metode. Lumea nu vorbește, le e teamă, au copii la școală, să nu îi lase repetenți”,  a mărturisit o fostă elevă.

Primarul din Șuletea îl laudă pe profesor. Dacă l-aș vedea, i-aș strânge mâna

Primarul Ciprian Tamaș spune că i se pare normal.

”O metodă de care niciunul dintre noi, mai ales generațiile noastre, nu cred că am fost văduviți. Personal, eu am fost la școală la băiețelul meu – e în clasa a șasea -, la ședința cu părinții și am spus că sunt total de acord, atunci când iese din cadrul normal al activităților școlare, să fie pedepsit cum am fost și eu, la palmă, la fund, să-l tragă de perciuni. Nu cred că e o tragedie.

Personal nici nu-l cunosc pe acest cadru didactic, dar dacă l-aș vedea, i-aș strânge mâna. Bătaia e ruptă din rai. Poporul român așa a fost învățat, istoria ne-o spune”, a declarat Ciprian Tamaș, primarul din comuna Șuletea, județul Vaslui”, pentru Antena 3.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea cere sancționarea primarului

„Bătaia nu este ruptă din Rai! Condamn ferm orice fel de acțiuni sau declarații care aduc atingere integrității și demnității unei persoane, mai ales copil sau/și femeie! Cu atât mai mult, condamn cu tărie afirmațiile primarului din județul Vaslui care este de acord și încurajează cadrele didactice să aplice corecții fizice elevilor.

Îl consider chiar vinovatul moral pentru gesturile făcute de un profesor dintr-o localitate vasluiană, care l-a bătut pe un elev cu bățul la palmă pentru că nu știa tabla înmulțirii. Consider ca exista alte metode eficiente de educare, nu unele barbare, care nu rezolva nimic, ci doar nasc traume”, a scris Firea pe Facebook.

Vreau să-i atrag atenția, spune Gabriela Firea, acestui politician, care pretinde că se gândește la binele propriului copil, că a îndemnat profesorii să încalce legea și asta îl face complice. Dacă ar fi citit Legea nr.272/2004 privind protecția și promovare drepturilor copilului ar fi știu de prevederea care spune “Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatări (…) indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituții de învățământ, medicale, de protecție (…) etc.

În plus, regulamentul unităților de învățământ stabilește că “Personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să aplice pedepse corporale, precum şi să agreseze verbal, fizic sau emoțional copiii/elevii şi/sau colegii”.

Îl informez că în această țară copiii sunt protejați împotriva abuzurilor și există instituții care aplică legile. Fac un apel pe această cale la instituțiile abilitate să se autosesizeze și să sancționeze acest derapaj”, a mai spus ea.