Actual Politică

Un primar PSD îl contrazice pe Ciolacu: Eu, ca primar, iau 9 salarii minime pe economie, asta înseamnă că sunt de lux?

Un primar PSD îl contrazice pe Ciolacu: Eu, ca primar, iau 9 salarii minime pe economie, asta înseamnă că sunt de lux?

Unul dintre cei mai cunoscuţi primari din ţară, primarul oraşului Galaţi, social deocratul Ionuţ Pucheanu, a avut o reacţie surprinzătoare cu privire la măsurile propuse tocmai de partidul său, PSD, privind impozitul progresiv. Acesta a anunţat că nu acceptă modul acesta de comunicare cu bugetarii de lux şi a precizat că el, ca primar, ia nouă salarii minime pe economie, pentru că aşa spune legea. ”Asta înseamnă că sunt de lux?”, s-a întrebat Pucheanu, arătând că ar trebui să ne uităm în zona agenţiilor de stat, unde probabil sunt într-adevăr nişte salarii absolut incredibile. Pucheanu a mai precizat că nu a vorbit cu preşedintele Marcel Ciolacu, fiind părarea lui personală.

Un primar PSD îl contrazice pe Ciolacu: Eu, ca primar, iau 9 salarii minime pe economie, asta înseamnă că sunt de lux?

Când ne ducem în zona aceasta, bugetari de lux, pensii speciale, altul e mai special decât celălalt, eu plec de la premisa că fiecare câştigă aferent nivelului de implicare şi nivelului de remunerare stabilit de o lege. Nu e nimeni nici mai de lux, nici mai puţin de lux”, a comentat Pucheanu măsurile anunţare de PSD în comunicatul oficial, privind supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Preşedintelui României şi supraimpozitarea pensiilor speciale care depăşesc consistent pensia medie.

El a precizat că primeşte nouă salarii minime pe economie.

”Eu iau nouă salarii minime pe economie, aşa spune legea. Eu, ca primar.  Asta înseamnă că sunt de lux? Că sunt mai puţin de lux? Nu, cel mai probabil a gândit legiuitorul o formă de ierarhizare, nu poţi să pui primarul, nici parlamentarul pe aceeaşi linie, preşedintele ar trebui să aibă cel mai mare salariu, cel puţin pe zona de administraţie publică”.

Primarul Galaţiului a menţionat că ”în fuga aceasta după voturi sau a da bine, tindem să inducem cu totul în eroare sau să creăm valori sau aşteptări neadevărate cetăţeanului de rând”.

”Nu accept modul ăsta de comunicare, bugetarii de lux. Dacă sunt bugetari de lux, să revenim asupra legii salarizării, sau să ne uităm în zona agenţiilor de stat, unde probabil sunt într-adevăr nişte salarii absolut incredibile şi să îi aducem pe oamenii ăia într-o linie cu ceilalţi. Eu îmi asum, în viaţă din punctul meu de vedere, mai trebuie să faci şi ce trebuie, nu numai disperarea asta că îl deranjezi pe ăla. Haideţi să facem şi lucrurile corect”, a mai spus Ionuţ Pucheanu.

El a precizat că este de acord cu taxarea companiilor.

”Poate că ar fi corect ca un şef de agenţie să câştige la nivelul preşedintelui”, a mai spus el.

Primarul a mărturisit că nu a vorbit cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, despre aceste măsuri propuse de partid.

PSD a anunţat, miercuri, într-un comunicat oficial, că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechităţile sociale şi de a asigura solidaritatea socială între contribuabili.

În viziunea PSD povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societăţii. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiţii esenţiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici, potrivit unui comunicat de presă al partidului.