Info Actual

Info Actual > Politică > Un român este noul lider al Orchestrei Simfonice din Birmingham
Politică

Un român este noul lider al Orchestrei Simfonice din Birmingham

Un român este noul lider al Orchestrei Simfonice din Birmingham. Orchestra Simfonică din Birmingham l-a numit la conducerea sa pe violonistul român Eugene Tzikindelean. Acesta va ocupa noua poziție la începutul sezonului 2020-2021.

445„Suntem încântați să-l întâmpinăm pe Eugene în familia CBSO aici, la Birmingham… Ultimele interpretări ale lui Eugene cu orchestra au arătat atât interpretarea cât și stilul său de dirijare a orchestrei incredibile. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să celebrăm ocuparea noii lui poziții, odată cu reluarea concertelor în sezonul nostru aniversar,” a declarat directorul executiv al orchestrei, Stephen Maddock.

City of Birmingham Symphony Orchestra appoints Eugene Tzikindelean ...

„Sunt onorat, mulțumit și, totodată, foarte încântat pentru această numire. Timpul petrecut alături de familia fericită CBSO și Mirga a fost cu adevărat inspirațional.

Aștept cu nerăbdare ca această inspirație să contribuie la energia și pasiunea mea pentru crearea muzicii. Intenționez să ofer spectacole magnifice publicului din Birmingham, Marea Britanie și din întreaga lume”, a spus Eugene Tzikindelean, conform thestrad.com.

Născut într-o familie muzicală din România și educat la București și Paris, Eugene Tzikindelean a câștigat premii de top în competiții internaționale. Printre acestea, se numără și cele de la Concursul internațional pentru vioară Enescu, Concursul internațional Carl Nielsen din Danemarca și Concursul Long-Thibaud-Crespin din Franța. Eugene a ocupat funcția de lider al Orchestrei Simfonice Odense din Danemarca, din 2012.