Actual Diverse

Un șofer a găsit soluția cum să-și încarce ieftin mașina electrică, doar că l-au arestat. FOTO

Un șofer a găsit soluția cum să-și încarce ieftin mașina electrică, doar că l-au arestat. FOTO
Infoactual

Pentru că încărcarea mașinii electrice golea buzunarul, un șofer a găsit o soluție, doar că aceasta s-a dovedit a fi una ilegală.

Încărcarea mașinii electrice, prea scumpă? Un șofer a găsit soluția, doar că aceasta este ilegală. FOTO

Un șofer de mașină electrică a decis săptămâna aceasta, marți, 20 decembrie 2022, să-și încarce vehiculul la un stâlp de iluminare publică, în locul unei stații de încărcare, unde ar fi trebuit să plătească. Numai că polițiștii l-au prins în flagrant și l-au arestat.

Șoferul a fost arestat pentru furt de energie electrică.

„Suntem curioși care este povestea din spatele acestei acțiuni. Proprietarul poate spune asta la secția de poliție”, au scris polițiștii pe rețelele de socializare.

Acest hoț de curent își conectase mașina Tesla la stâlpul de iluminare din orașul olandez Oud-Beijerland folosind un prelungitor, pe care îl pregătise din timp util. Acțiunea sa ilegală ar putea fi determinată de prețurile mari la energie electrică, care au făcut din încărcarea unei mașini electrice o adevărată povară.

Foto: ziarulromanesc.de

Conectarea ilegală la rețelele de energie electrică se pedepsește foarte aspru în Olanda. Bărbatul riscă până la patru ani de închisoare sau cu o amendă de aproape 100.000 de euro. În 2019, asociația operatorilor de rețea Netbeheer Nederland a estimat că aproximativ 114 milioane kWh de energie electrică au fost exploatate ilegal, în multe cazuri pentru fermele de canabis.

Exploatarea ilegală a energiei electrice nu este lipsită de pericol, deseori pot interveni scurtcircuite, incendii sau chiar electrocutare.

Media a folosit un exemplu de calcul, pentru a înțelege mai bine problema șoferului aflat la volanul mașinii electrice care face obiectul acestei întâmplări nefericite.

Exemplu: O mașină electrică de gamă medie consumă aproximativ 15 kWh de energie electrică la 100 de kilometri, ceea ce înseamnă aproximativ 12,60 euro la prețul mediu actual al energiei electrice de 0,84 cenți pe kWh.

Conducerea unei mașini electrice era foarte ieftină până la începutul crizei energetice europene. În prezent, în multe cazuri, ea a devenit un lux fiind mult mai scumpă decât conducerea mașinilor pe benzină sau motorină.