Diverse

Un tată chinez ține SECRET câștigul la loto de 30 de MILIOANE de euro față de soția și copilul său „ca să nu devină leneși”

Un tată chinez ține SECRET câștigul la loto de 30 de MILIOANE de euro față de soția și copilul său „ca să nu devină leneși”

Un bărbat din China păstrează secretul câștigului său de 219 milioane de yuani (30 de milioane de euro) la loto față de soția și copilul său, deoarece se teme că dacă ar afla de premiul cel mare aceștia ar deveni leneși.

Pentru a-și proteja anonimatul, bărbatul, care s-a identificat doar cu pseudonimul „domnul Li”, a îmbrăcat un costum galben de pui, un personaj de desene animate, pentru a-și revendica câștigurile la biroul loteriei din Nanning, în regiunea sudică Guangxi, a relatat Nanning Evening News.

„Domnul Li” a declarat că a fost încântat de câștig, dar a vrut să își ascundă identitatea și să păstreze secretul jackpotului față de soția și copilul său, de aceea a ales să se costumeze.

„Nu le-am spus soției și copilului meu de teamă că vor fi prea mulțumiți și nu vor mai munci sau nu vor munci din greu în viitor”, a declarat el pentru Nanning Evening News.

„Domnul Li” a cumpărat 40 de bilete pentru extragere într-un magazin din Litang, un oraș situat la est de capitala regională Nanning. Fiecare bilet cumpărat avea aceleași șapte numere, iar compania de loterie a plătit 5,48 milioane de yuani pentru fiecare bilet.

După ce și-a dat seama că avea numerele câștigătoare 2, 15, 19, 26, 27, 29 și 2, bărbatul a declarat că a luat un tren spre capitala statului vineri, 21 octombrie, pentru a-și ridica câștigurile.

„Nu am părăsit hotelul pentru că mi-a fost teamă să nu ies și să pierd biletul de loterie”, a declarat el pentru Nanning Evening News.

După ce a încasat cele 171,6 milioane de yuani după impozitare, „domnul Li” a spus că a donat 5 milioane de yuani în scopuri caritabile și că nu s-a decis încă ce va face cu restul averii sale nou descoperite.

„Domnul Li” a spus că joacă la loto de peste un deceniu și că a câștigat doar câteva zeci de yeni. El a spus că strategia sa anterioară a fost de a alege de fiecare dată un nou set de numere, dar a ales să rămână la un set de numere preferat în urmă cu câțiva ani, după ce nu a avut noroc.

Guvernul chinez organizează loterii naționale pentru a strânge bani pentru programe sociale și culturale. Câștigătorii sunt impozitați pentru câștigurile obținute.