Actual Lifestyle

Un bărbat înglodat în datorii a câștigat la loterie banii necesari, exact când vroia să își vândă casa 

Un bărbat înglodat în datorii a câștigat la loterie banii necesari, exact când vroia să își vândă casa 

Sunt oameni care cred în reușita lor și nu se opresc nici măcar o clipă, chiar și atunci când destinul este crud și îi pune la grele încercări. Un indian este dovada vie.

Un bărbat înglodat în datorii a câștigat la loterie banii necesari, exact când vroia să își vândă casa

Familia Bava era cândva o familie din pătura mijlocie a societății, fără datorii. Mohamed Bava a lucrat ca antreprenor în sectorul construcțiilor însă munca începuse să se împuțineze în ultimii ani. Lucrurile s-au înrăutățit după ce pandemia de Covid-19 a lovit India și restul lumii, la începutul lui 2020.

S-a chinuit să-și găsească de muncă iar datoriile au continuat să se adune. Și-a menținut familia pe linia de plutire prin credite. Are cinci copii, doi dintre ei, recent, căsătoriți. Bava a plătit și nunta lor, intrând și mai mult în datorii.

A mai plătit călătoria fiului său către Qatar în speranța că va găsi de lucru acolo. A luat și mai mulți bani împrumut de la familia pentru acest lucru.

Timp de un an de zile a tot jucat la loterie și nimic. S-a gândit că doar câștigul la loterie îi poate achita toate datoriile. A ajuns la limita prăpastiei și tot nu a renunțat la încercarea de mai juca încă o dată. Pe 25 iulie, Mohammed Bava a primit telefonul care îl anunța că a câștigat. 

Exact când nu mai credea nimic, se liniștise, era relaxat și mergea mai departe pe mâna destinului. La telefon i s-a spus că a câștigat i-a spus că a câștigat 10 milioane de rupii (125.000 de dolari) la o loteria la care juca de un an de zile.

Patru zile mai târziu, Bava a devenit cunoscut ca o adevărată celebritate în orașul său natal Kasargod din statul indian Kerala.

Banii au ajuns exact la timp. Câștigul nu putea veni într-o perioadă mai potrivită pentru Bava. Acesta avea datorii mari pe care le acumulase, în mai mulți ani. Bărbatul se chinuia să-și plătească creditorii și împreună cu familia erau sub mare stres financiar și emoțional. Familia tocmai luase decizia finală: să vândă propria casă, pentru a plăti datoriile acumulate în timp.

Obișnuia să cumpere biletele de la prietenul său Ganesh, care avea un mic magazin ce vindea bilete de loterie. În fiecare zi cumpăra bilete de la el și afla de la Ganesh că nu câștigase. Ganesh s-a bucurat când a aflat că prietenul lui a câștigat. L-a sunat imediat și i-a spus, ecxclamând, cât îș ținea gura: „Ești salvat”, a exclamat la telefon.

Exact la data de 25 iulie, bărbatul trebuia să se întâlnească cu posibilul cumpărător, la ora 17:30, pentru a confirma vânzarea și să accepte plata în avans. La ora 15:20, Bava a primit, ca de obicei, mesajul zilnic pe WhatsApp de la Ganesh, despre rezultatele zilei.

Abia atunci a reușit bărbatul să răsufle, cu adevărat, ușurat. Iată ce a spus el reporterilor de la BBC:

Eram atât de ușurat. Nu mai aveam oameni la care să apelez pentru ajutor. Eram extaziați, nu am avut cuvinte pentru a ne descrie emoțiile”.

Cu referire la creditorii lui, el a spus: „Creditorii n-au mai zis nimic după ce am câștigat. Oamenii se adună grămadă pentru bani când nu-i ai. Însă odată ce au aflat că în sfârșit aveam banii pentru a-i da înapoi, lucrurile s-au calmat”, spune acesta.

Ce va face omul cu banii câștigați: va plăti creditorii, va ajuta prietenul Ganesh să își  cumpere propria casă, va investi într-o activitate proprie și va ajuta și oamenii sărmani.

Foto: Digi24