Actual Social

Un TIR, blocat în Pasajul Unirii din cauza înălțimii. Primarul Daniel Băluță: Lucrarea respectă norma, înălțimea e de 3.54 m

Un TIR, blocat în Pasajul Unirii din cauza înălțimii. Primarul Daniel Băluță: Lucrarea respectă norma, înălțimea e de 3.54 m
FOTO: Politia Romana

Un TIR cu numere de Turcia s-a blocat joi dimineață în Pasajul Unirii din București după ce a acroșat limitatorul care verifică înălțimea maximă admisă. Din cauza incidentului, traficul prin pasaj, dinspre Tineretului spre Universitate, a fost blocat, potrivit Poliției Române.

Un TIR, blocat în Pasajul Unirii din cauza înălțimii. Primarul Daniel Băluță: Lucrarea respectă norma, înălțimea e de 3.54 m

Traficul în Pasajul Unirii, sensul dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir spre Colțea, a fost restricționat în această dimineaţă, după ce un TIR a rămas blocat blocat la intrarea în pasaj, din cauza înălțimii.

Este al treilea incident similar în ultimele zi, după ce pasajul reabilitat de Primăria Sector 4 a fost redat circulației.

Primele două victime au fost două autocare.

Limitatorul de înălțime indică valoarea de 3.5 metri, așa cum era și înainte de reabilitare, când nu s-au înregistrat însă astfel de incidente.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că înălțimea pasajului, după reabilitare, respectă norma de înălțime de 3,5 metri, așa cum era și înaintea lucrărilor de modernizare.

”Înălțimea a fost verificată de Poliție, este de 3,54 m. Iar la interiorul pasajului, înălțimea e și mai mare, de 3,7 m în interior, așa cum prevede legea. Pasajul respectă întocmai standardele”, a spus Daniel Băluță.

„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii!”

De altfel, primarul Daniel Băluţă a atras atenţia încă de marţi când la intrare în pasaj un autocar aproape că a rămas blocat la intrarea în pasaj.

„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii!

Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.

Ieri, un șofer de autocar a ignorat semnul de circulatie pe care era specificată clar înălțimea maximă pe care un autovehicul trebuie să o aibă pentru a putea intra în pasaj, și a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel.

Este bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav, însă nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în pasaj, dacă nu era acest delimitator din fier pe care este afișată restricția de 3,5 metri înălțime?”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook, unde a adăugat şi o fotografie cu autocarul în cauză.

Foto: Facebook Daniel Băluţă

Pasajul Unirii, redeschis în urmă cu câteva zile. Reparațiile au costat 12 milioane de euro

Pasajul Unirii, unul dintre cele mai tranzitate pasaje din centrul Bucureştiului, s-a redeschis duminică seară, cu doar o zi înainte să înceapă şcoala. Pasajul a fost închis timp de 77 de zile, pentru reparaţii care au costat 12 milioane de euro.

La pasaj au lucrat continuu mai multe firme de construcţii şi, atât ziua, cât şi noaptea, pe şantier au fost mai bine de 100 de muncitori. Pasajul a fost de altfel încadrat în urmă cu 3 luni în clasa 4 de risc, iar asta înseamnă că se impuneau reparaţii de urgenţă. Au fost reduse toate infiltraţiile din pasaj, au fost consolidaţi stâlpii de susţinere, a fost montat inclusiv un sistem anti noxe şi bineînţeles au fost turnate noi straturi de asflat.