Lifestyle

Unde călătorește generația Z. Care sunt destinațiile preferate ale tinerilor

Unde călătorește generația Z. Care sunt destinațiile preferate ale tinerilor
sursa foto stirile Kanal D

Destinațiile preferate ale tinerilor. Turiștii din generația Z rezervă mai multe călătorii pe distanțe lungi, în special cei din Marea Britanie, Germania și Franța. Londra este destinația preferată la nivel de oraș, conform rezervărilor din acest an, de pe majoritatea piețelor analizate. Pentru germani este Palma de Mallorca, iar pentru francezi este Parisul

Kiwi a analizat datele de călătorie ale rezervărilor din Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Polonia, România, Spania și Regatul Unit de la începutul anului. Pentru a analiza preferințele de călătorie din fiecare țară, precum și pentru a observa diferențele în comportamentul de rezervare al generației Z.

Destinațiile preferate ale tinerilor

Datele Kiwi.com arată că, în acest an, majoritatea călătorilor din toate țările menționate mai sus aleg să își petreacă vacanța în destinații mai calde. Precum Spania și Italia. Acest lucru este valabil și pentru cetățenii spanioli. Care rezervă zboruri naționale către destinații precum Palma de Mallorca, Barcelona, Madrid și Ibiza. Cetățenii francezi tind, de asemenea, să rezerve mai multe zboruri naționale. În orașe precum Paris, Toulouse și Nisa, care se află în fruntea opțiunilor. Dintre cele opt țări, cetățenii din Regatul Unit sunt singurii care au o destinație care se află la o distanță mai lungă în top zece: Statele Unite.

Destinațiile preferate ale tinerilor. În timp ce la nivel de țară destinațiile din sud sunt mai populare, la nivel de oraș, Londra este pe primul loc. Pentru toate naționalitățile, cu excepția germanilor, care preferă Palma de Mallorca. Turiștii francezi aleg de asemenea Parisul și britanicii se îndreaptă spre Dublin.

Cum călătorește generația Z

Rezervările făcute de Gen Z pe Kiwi.com arată rezultate diferite. Atunci când rezervă călătorii în afara țării lor de origine, cetățenii din Regatul Unit, Franța și Germania aleg destinații pe distanțe lungi. Cele trei țări au Thailanda, Statele Unite și Indonezia în topul primelor 10 destinații rezervate în acest an. Această tendință poate fi observată și în rezervările făcute de călătorii din generația Z care provin din Spania, Republica Cehă, Polonia și Ungaria. Rezervările pe distanțe mai lungi încep să apară în top 20 destinații. În timp ce pentru România, locațiile pe distanțe lungi se află în top 30.

Destinațiile preferate ale tinerilor. Generația Z pare să știe cum să pirateze călătoriile și să plătească mai puțin pentru excursiile lor. Călătorii polonezi cheltuiesc cel mai puțin pe zborurile lor: 99 de euro în medie. Urmați de români cu 113 euro și unguri cu 115 euro. Călătorii cehi și spanioli cheltuiesc aceeași sumă: 136 de euro și respectiv, 137 de euro. Călătorii generației Z din Regatul Unit cheltuiesc în medie 174 de euro, cei din Franța 181 de euro, iar cei din Germania 182 de euro.

Rezervarea vacanțelor

Turiștii din generația Z au nevoie de mai mult timp decât alte grupuri de vârstă înainte de a se decide să facă o rezervare. Românii urmează tendința de rezervare a țării și preferă să aștepte. Ajungând să-și stabilească vacanța cu cel mai puțin 34 de zile în medie în avans. Aceștia sunt urmați de cetățenii britanici, care rezervă călătoriile în medie cu 38 de zile înainte de plecare. Germani rezervă o vacanță cu 39 de zile înainte de plecare.

Generația Z folosește dispozitivele mobile pentru a-și rezerva călătoriile mult mai mult decât media. Călătorii români fiind cei mai buni utilizatori. 66,45% rezervându-și călătoriile în mediul online Aceștia sunt urmați de turiștii din Marea Britanie, conform Kiwi .