Actual

Vrei să-ți petreci vacanța în străinătate? Statul impune o nouă taxă pentru turiști

vacanta-nu-scapam serviciu
sursa foto dreamstime

Statul impune o nouă taxă pentru turiști. Mai exact, aceste noi sume care trebuie plătite la stat se adresează românilor care își petrec vacanțele în străinătate. Românii sun t pasionați de călătorii. Aceștia de abia așteaptă să plece în vacanțele pe care le-au programat cu mult timp înainte.

Turismul la nivelul țării a luat amploare. Dar sunt în continuare mulți români care aleg să plece în destinații turistice din afara țării. Pentru sezonul cald, cele mai apreciate și frecventate țări de către români sunt Bulgaria și Grecia. Dar, se pare că decizia de a-ți petrece concediul în afara îți va aduce noi costuri.

Statul impune o nouă taxă pentru turiști

Scopul principal este promovarea turismului românesc la nivel internațional. Se dorește acest lucru deoarece există în continuare o lipsă mare de turiști. Acest lucru este de asemenea datorat faptului că mulți români aleg să-și petreacă concediile în străinătate.

Statul impune o nouă taxă pentru turiști. Asociațiile din turism au eu venit cu noi propuneri legate de o inițiativă legislativă. Aceștia doresc că românii care aleg să-și petreacă vacanțele în străinătate să fie puși la plată. Această decizie a fost luată în urma unor cifre care nu sunt atât de favorabile. Aproape un milion de români pleacă în vacanțe în străinătate, în detrimentul stațiunilor din țara noastră.

Vacanțele în străinătate

Statul impune o nouă taxă pentru turiști. Vești nefavorabile pentru românii care călătoresc în străinătate. Federația Patronatelor din Turismul Românesc este pregătită să pună pe masă o propunere legislativă care să reformeze politica turistică internă. Pentru orice român care pleacă în vacanță în străinătate, ar putea exista o taxă de un euro. Dragoș Răducan, președintele FPTR, lucrează la acest proiect.

„Ne gândim la un euro. Încercăm să găsim o modalitate ca să fie echitabil pentru toată lumea. Ne gândim ca acești bani să fie colectați de site-uri de rezervări online, de companii aeriene. Așteptăm să treacă această furtună financiar-fiscală care e în Parlament ca apoi să venim și noi cu această propunere care să fie implementată într-un act normativ, nu vrem să afecteze bugetele turiștilor. ” a spus Dragoș Răducan, președintele FPTR.

Promovarea României la nivel internațional

Această inițiativă a taxei pentru vacanțe în străinătate a pornit e la nevoia unui buget mai mare pentru turismul românesc. Mai exact, este vorba de banii care sunt investiți pentru a putea promova țara la nivel internațional. Conform experților din turism, bugetul anual al țării este extrem de mic.

„În România nu avem bani să ne promovăm pe destinații externe, cei care vin vin întâmplător. Am pornit de la modelul de succes al Turciei care are buget de promovare de 225 milioane de euro până în 2028, în timp ce România are anul acesta buget de 3 milioane de euro.” a explicat Dragoș Răducan.

Taxă de 1 euro

Această taxă pe care românii care pleacă în străinătate vor trebui să o plătească, se va adăuga la bugetul de promovare al țării. Această idee este implementată după modelul din Turcia. Cetățenii din această țară care își petrec vacanțele în afară trebuie să plătească la stat o taxă de 12 euro, conform Daily Business .