Actual Social

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România își premiază membrii. Gala Premiilor anuale se apropie

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România își premiază membrii. Gala Premiilor anuale se apropie

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România organizează ediția 2022 a Galei Premiilor anuale. Evenimentul, care va avea loc în București, pe 9 noiembrie 2022, de la ora 18:00, va distinge și va recompensa cu distincții personalități ale presei din România, jurnaliști care au participat la concursul „Pandemie și patriotism”, lansat de UZPR, membri ai Uniunii din toată țara și din filialele din Diaspora.

Premiile UZPR, stabilite de un juriu alcătuit din profesioniști în domeniu, vor fi acordate unor jurnaliști care s-au remarcat prin materialele de presă în toate segmentele domeniului – presă scrisă, online, radio, tv, carte de presă, publicistică.

De asemenea, vor fi acordate distincții „Opera Omnia” pentru întreaga activitate unor profesioniști ai breslei care au consolidat, de-a lungul unor cariere remarcabile, statutul mass-media de reper al democrației și statului de drept în România. De asemenea, va fi acordată o distincție „In memoriam” lui Neagu Udroiu.

Manifestare de tradiție, Gala Premiilor UZPR a premiat, de-a lungul edițiilor precedente, personalități de primă mărime ale jurnalismului și publicisticii din România, gazetari, realizatori de emisiuni, redactori, reporteri, caricaturiști de presă, editorialiști, precum și publicații, volume de referință în domeniu, producții media de top și entități mass-media relevante pentru societatea românească.

 Proiect inedit

Membrii Uniunii au posibilitatea să dezvolte proiecte de calitate, iar de-a lungul timpului au dovedit-o cu prisosință și s-au bucurat de apreciere.

Unul dintre acestea este și seria de producții sub titlul „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” a fost un eveniment inedit, prin care Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a reflectat, în șapte episoade relevante, legătura dintre presă și cultură.

Proiectul a fost coordonat de fostul președinte al UZPR, Doru Dinu Glăvan, sub îndrumarea ambasadorului Neagu Udroiu, istoricul presei române, și realizat tehnic de către Ovidiu Zanfir (imagine, sunet și grafică).

Din păcate, și Doru Dinu Glăvan și Neagu Udroiu s-au stins din viață, dar au lăsat urme frumoase și semnificative în viața Uniunii Ziariștilor Profesioniști.