Actual

Unul dintre polițiștii bătuți la Târgoviște are degetele rupte. Ce spun medicii despre ceilalți răniți

Unul dintre polițiștii bătuți la Târgoviște are degetele rupte. Ce spun medicii despre ceilalți răniți
Arhivă

Funerariile unei fetițe de 13 ani, omorâtă pe trecerea de pietoni, s-au transformat într-un imens scandal la Târgoviște. În urma conflictului, cinci polițiști au ajuns la spital.

Fetița era condusă pe ultimul drum de rude, prieteni, cunoscuți și oameni impresionați de tragicul ei sfârșit. La un moment dat, în timp ce cortegiul se îndrepta spre cimitir, familia fetei a vrut să schimbe traseul pe care mergeau, să poată trece prin fața casei tânărului de 22 de ani, autorul accidentului mortal din 7 iulie.

Polițiștii care supravegheau cortegiul nu au fost de acord cu această schimbare, fapt ce a dus la un adevărat scandal, cu țipete și lovituri. Enervate de răspunsul negativ al oamenilor legii, mai multe persoane au început să fie agresive, să urle la ei, iar apoi câţiva bărbaţi i-au lovit cu pumnii şi cu picioarele.

Cei din familia fetei ucise în accident spun că au fost provocați de șeful Poliției din Târgoviște și că din această cauză s-a ajuns la violențele care au necesitat intervenția jandarmilor din trupele speciale.

S-au liniștit doar la intervenția altor echipaje, inclusiv jandarmi care au folosit sprayuri lacrimogene

„Persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa. Forţele de ordine (poliţişti şi jandarmi) au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanţilor. În urma intervenţiei, conflictul a fost aplanat”, a transmis IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii bătuţi au fost duși Spitalul din Târgovişte, unde au primit îngrijiri medicale. Unul are fracturi la falangele degetelor, alţi doi au traumatisme cranio-cerebrale nu foarte grave, iar ceilalţi doi au contuzii, escoriaţii, echimoze, au spus medicii.

Între timp, trei bărbaţi, cu vârste între 33 și 46 de ani, implicaţi în scandal, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de ultraj, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii si linistii publice, potrivit IPJ Dâmboviţa.