Actual Diverse

Uraaa, scăpăm de găinaț! Primăria București a găsit soluția. Păsări răpitoare antrenate vor face curat în Cișmigiu

Uraaa, scăpăm de găinaț! Primăria București a găsit soluția. Păsări răpitoare antrenate vor face curat în Cișmigiu
Facebok/Horia Tomescu

După îndelungi dezbateri, iată că Primăria Municipiului București a găsit, în sfârșit, o soluție, pentru ca oamenii să se plimbe liniștiți și bucuroși prin cel care era cândva cel mai frumos parc central al capitalei României.

Uraaa, scăpăm de găinaț! Primăria București a găsit soluția. Păsări răpitoare antrenate vor face curat în Cișmigiu

Mai nou, Cișmigiul este survolat de păsări răpitoare antrenate pentru alungarea ciorilor. Să nu vă speriați pentru că este un experiment, după cum anunță oficiali de la primăria centrală.

Prin urmare, în prezent, PMB verifică eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop, scrie viceprimarul Horia Tomescu pe pagina proprie de socializare.

”Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc. În cadrul studiului ”Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi”, proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental”.

Deci, nu vă speriați dacă vedeți păsări răpitoare, posibil (nu se știe încă în totalitate) că vor răpi doar … ciorile.

”Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop. Astfel, zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu,” a mai scris oficialul de la primăria aflată la doar câțiva pași de parcul copilăriei multora dintre noi.

Intențiile sunt bune și frumoase dar să nu uitîm că teoria este una și practica, alta.

”Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă,” a încheiat gândul postat pe Facebook, viceprimarul Tomescu.

Să privim în urmă. Istoricul trist al Cișmigiului

S-a filmat și s-a scris mult despre mizeria și aspectul deplorabil care domnește de peste un an în istoricul Parc Cișmigiu din București. Primarului general criticat, nici că i-a păsat prea mult. Ceva a făcut, totuși. A făcut curățenie la ALPAB: a schimbat șeful, în urmă cu o lună. Așa a început „războiul ciorilor”. Acesta este doar un fragment dintr-un amplu material EvZ, publicat în mijlocul verii a anului 2022.

Cu un singur clik veți afla amănunte din povestea care a îngrozit Bucureștiul, oamenii care trăiesc și muncesc în orașul european, dar și turiștii din toată România sau alte țări, care sunt doar în trecere, pentru o zi sau mai mult timp.