Actual

Urmări după scandările rasiste şi xenofobe la meciul de fotbal Sepsi – FCU Craiova. Asztalos Csaba salută decizia arbitrului

Urmări după scandările rasiste şi xenofobe la meciul de fotbal Sepsi – FCU Craiova. Asztalos Csaba salută decizia arbitrului

Arbitrul meciului de fotbal Sepsi – FCU 1948 Craiova a procedat corect când a decis oprirea definitivă a partidei din cauza scandărilor rasiste şi xenofobe, consideră preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, precizând că acesta a aplicat corect regulamentele.

Scandări rasiste şi xenofobe la meciul de fotbal Sepsi – FCU 1948 Craiova. Șeful CNCD, Asztalos Csaba salută decizia arbitrului

Asztalos Csaba a declarat, luni, pentru News.ro, că Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării aşteaptă să vadă ce decizie vor lua comisiile fotbalistice în acest caz, neexistând vreo plângere la CNCD până în acest moment.

“Deocamdată nu avem nici autosesizare, nici plângere, aşteptăm să vedem ce decid Federaţia şi comisiile de specialitate”, a afirmat Asztalos Csaba.

El a menţionat că a salutat decizia arbitrului de a întrerupe meciul de fotbal.

“Este o premieră, dar a aplicat regulamentele. Am salutat această decizie. Au mai fost meciuri oprite, dar nu definitiv”, a mai declarat preşedintele CNCD.

Meciul Sepsi – FCU 1948 Craiova, a fost întrerupt, duminică, după aproximativ 25 de minute de la start, din cauza scandărilor rasiste şi xenofobe ale suporterilor.

În minutul 25, iniţial arbitrul Andrei Chivulete a cerut să se facă un anunţ la staţia de amplificare, ca avertisment, însă după foarte scurt timp el a oprit meciul şi a trimis echipele la vestiare.

După zece minute, jucătorii au revenit pe teren, însă după doar zece secunde partida a fost oprită definitiv de Chivulete.

Cazul urmează să ajungă la Comisia de Disciplină din cadrul FRF, unde se va decide rezultatul, în funcție de cine va fi considerat vinovat pentru întreruperea jocului.  FCU Craiova a mai avut probleme cu scandările xenofobe la meciurile cu rivala din oraș, CS Universitatea.