Actual International

Ursula von der Leyen îl vrea pe Vladimir Putin în faţa Curţii Penale Internaţionale şi acuzat de crime de război

Ursula von der Leyen îl vrea pe Vladimir Putin în faţa Curţii Penale Internaţionale şi acuzat de crime de război

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că are în vedere un proces la Curtea Penală Internaţională unde Vladimir Putin să fie acuzat de crime de război.

Ursula von der Leyen îl vrea pe Vladimir Putin în faţa Curţii Penale Internaţionale şi acuzat de crime de război

Ursula von der Leyen a spus că vrea ca președintele rus Vladimir Putin să fie adus în fața Curții Penale Internaționale pentru crime de război în Ucraina, relatează The Guardian.

„Că Putin trebui să piardă acest război și că trebuie să se confrunte cu consecințele acțiunilor sale, asta e important pentru mine”, a declarat ea pentru postul german Bild TV.

„Susținem colectarea de probe” în vederea unui eventual proces la Curtea Penală Internațională, a mai spus Von der Leyen, referindu-se la acuzațiile de crime de război comise în Ucraina.

„Acesta este fundamentul sistemului nostru juridic internațional, că pedepsim aceste crime. Și până la urmă, Putin este responsabil”, a subliniat ea.

Întrebată dacă Putin va fi adus într-o zi în fața Curții Penale Internaționale, Ursula von der Leyen a răspuns: „Cred că este posibil”.

„Putin este omul în a cărui conștiință se află acest război criminal teribil”

Recent, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că, după, războiul din Ucraina, o normalizare a relațiilor cu Rusia este imposibilă, numindu-l ciminal pe președintele Vladimir Putin.

Într-un interviu pentru tsn.ua, șefa C.E. a fost întrebată dacă Uniunea Europeană se teme de Rusia și dacă încearcă să „salveze fața” președintelui Vladimir Putin.

”Putin este omul în a cărui conștiință se află acest război criminal teribil. El este un criminal și, ca criminal, trebuie să plătească prețul pe care ne-a făcut să-l plătim. Plătește prejudiciul pe care l-a provocat. În consecință, am introdus 6 pachete de sancțiuni care subminează grav economia Rusiei. Prin urmare, ne este imposibil să revenim la relații normale cu Putin.

Acțiunile Rusiei sunt o rușine, spune Ursula von der Leyen, adăugând că ea folosește mâncarea pentru a ne șantaja pe toți și îi pune în pericol pe cei mai vulnerabili oameni ai lumii. Rusia blochează exportul a 20 de milioane de tone de grâu, bombardează depozitele din Ucraina, fură cereale.