Diverse

Ursulețul cu peripeții, prins, băgat la ”izoletă” și fuga cu el… Foto și video

Ursulețul cu peripeții, prins, băgat la ”izoletă” și fuga cu el… Foto și video

Moda cu ”izoleta” s-a extins în toată România. Ursul sau puiul de urs este prins ca într-o capcană, unde este ademenit să intre cu ”zăhărelul”. Apoi, cu respectiva cușcă este dus undeva în inima pădurilor, pentru a-și construi singur o viață, printre alte animale sălbatice.

Ursulețul cu peripeții, prins, băgat la ”izoletă” și fuga cu el … Unde. Foto și video

O bucată de vreme, în zona Universităţii din Petroşani şi-a făcut apariţia un urs, care i-a pus pe jar atât pe localnici, cât şi pe autorităţi. Oamenii din zonă primeau, zilnic, mesaje care îi neliniștea, prin sistemul Ro Alert. Astfel, ei erau atenţionaţi că animalul ar putea fi periculos.

Până la urmă s-a dovedit a fi doar un pui de urs, deocamdată inofensiv.

„Este un pui de urs, de până în doi ani, care vine după mâncare în zona Brădet. Am luat decizia încă de săptămâna trecută și am trimis documentele necesare, astfel încât acest ursuleț să fie prins și să fie relocat într-o zonă în care să nu mai pună în pericol în niciun fel.

Sperăm să reușim să îl prindem. Va fi amplasată o cușcă unde va fi pusă mâncare care să îl atragă pe puiul de urs și va fi prins și relocat într-o zonă în care să nu mai reprezinte un pericol”, a spus, la acea vreme, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, citat de media locală.

Ursuletul, prins în ”izoletă”. El a fost relocat. Foto: sursadevest.ro

A venit și ziua acțiunii

Autorităţile au cerut ajutorul jandarmilor, care s-au deplasat în seara de 27 august, în zona Universităţii, unde ursul cel tânăr şi-a făcut din nou apariţia, așa cum îi era obiceiul. Specialiștii au tranchilizat animalul, l-au prins într-o cuşcă special amenajată, adică ”izoleta” şi, ulterior, a fost relocat într-o pădure unde ar trebui să se simtă ca la el ”acasă”.

 

“În ultima perioadă au fost semnalate tot mai multe apariții ale urșilor în municipiul Petroșani, chiar și în locuințele cetățenilor acolo unde au produs pagube materiale, de aceea recomandăm cetățenilor să nu se apropie de aceștia pentru a-i hrăni sau fotografia ci să ne solicite-ne sprijinul”. Acesta este mesajul reprezentanților Jandarmeriei Hunedoara, pentru a atenționa populația locală sau persoanele care se află în vacanță aici.

Foto: pixabay