Actual Diverse

Izoleta pentru urs a funcționat. Animalul care bântuia prin Slănic Moldova a fost prins. Am aflat ce au făcut cu el

Izoleta pentru urs a funcționat. Animalul care bântuia prin Slănic Moldova a fost prins. Am aflat ce au făcut cu el

De mai mult timp, locuitorii din Slănic Moldova se obișnuiseară cu ursul. Sigur, le era frică de el, dar îl simțeau ca fiind de-al casei.

Izoleta pentru urs a funcționat. Animalul care bântuia prin Slănic Moldova a fost prins. Am aflat ce au făcut cu el

Cu puțin timp în urmă, Infoactual a scris un reportaj, unde se făcea referire atât la ursul care umba nestingherit prin orașul și stațiunea Slănic Moldova, cât și la autoritățile locale, care în dorința de a scăpa de urs au achiziționat o izoletă. Ce este izoleta, reluăm ideea și spunem pe scurt că aceasta este o cușcă unde este prins ursul, ca într-o capcană, pe mărimea lui, desigur.

Unul dintre urşii observați de mai mulți localnici din Slănic Moldova a fost capturat, miercuri noapte, cu ajutorul unei cuşti speciale achiziționată de primărie, a relatat Ziarul de Bacău.

Și iată că nu a trecut mult timp de când Infoactual a scris articolul respectiv și aflăm că în acest zile, izoleta a fost folosită, pentru prima dată. Victorie!

O veste bună: izoleta și-a făcut treaba, primăria a făcut o achiziție bună, ursul a fost prins în izoletă și trasportat. Dar unde? Mai aproape de București, la Borsec. Mai în glumă, mai în serios, posibil Ocolul Silvic dispune de vreun perimetru împrejmuit care să fie și casa urșilor, undeva pe acolo, în locația unde a fost transmutat și ursul cu accent modovenesc.

Exemplarul a fost tranchilizat şi relocat în zona Borsec, transportul fiind facilitat de o persoană fizică din localitate, a anunțat prefectul Lucian Bogdănel, citat de media locală.

Și o veste mai puțin bună, tristă chiar: un alt urs care a asistat la capturarea prietenului sau fratelui sau tatălui, nu știm exact gradele de rudenie, a vrut să se repeadă la unul dintre oamenii implicați în activitatea de capturare și pentru a fi evitată o tragedie, acest exemplar de urs a fost împușcat.

Un al doilea urs – care a fost pe punctul de a surprinde echipa de intervenție în timp ce tranchiliza ursul din cuşcă, în vederea pregătirii animalului pentru transport – a fost împuşcat pe loc, prevenindu-se astfel producerea unei tragedii. Exemplarul împuşcat a fost ridicat şi predat ocolului silvic, au ținut să precizeze oamenii legii prezenți la fața locului.

Foto: arhiva