Actual Politică

USR nu se lasă: a organizat un protest spontan în faţa Palatului Cotroceni, ironizându-l pe Klaus Iohannis, altădată adulat

USR nu se lasă: a organizat un protest spontan în faţa Palatului Cotroceni, ironizându-l pe Klaus Iohannis, altădată adulat
foto: Facebook USR

Nemulţumiţi de rezultatele prezentate ieri de ministrul de Interne, Lucian Bode şi de acuzele aduse de acesta preşedintelui partidului, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, mai mulţi membri USR s-au dus la poarta Palatul Cotroceni.

USR nu se lasă şi a organizat un protest spontan în faţa Palatului Cotroceni

Mai mulți membri USR au organizat vineri dimineață un protest în fața Administrației Prezidențiale din București: „Se încearcă mușamalizarea unei achiziții cu dedicație de 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui Klaus Iohannis pentru Poliția Română”.

„Participanții i-au acordat președintelui Klaus Iohannis titlul, pe deplin meritat, de ‘Dealer neautorizat BMW’”, anunță USR.

„Președintele USR Cătălin Drulă a făcut mai multe sesizări în cazul acestei achiziții cu dedicație către Parchetul European, OLAF, Unitatea de audit a DG Regio, Curtea de Conturi, Autoritatea de Audit și Organismul Intermediar Transporturi (MTI)”, mai scrie pe pafina de Facebook a USR.

„Ministrul Lucian Bode care are în subordine Poliția Română s-a încurcat în hârtii și minciuni pentru a explica această achiziție”. potrivit comunicatului de presă.

Lucian Bode, îl acuză pe Cătălin Drulă și pe USR de „ipocrizie”

Ministrul Bode a declarat joi că licitația pentru autospecialele de poliție a fost pregătită de USR în perioada în care se afla la guvernare. Mai mult, furnizorul autospecialelor a finanțat USR în campania electorală.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, îl acuză pe Cătălin Drulă și pe USR de „ipocrizie” și susține că partidul a fost „finanțat” în campania electorală din anul 2016 chiar de omul de afaceri apropiat de Klaus Iohannis, care a câștigat licitația pentru achizițiile de mașini ale poliției rutiere și despre care USR susține că a obținut acest contract ca urmare a „prieteniei cu președintele României”.

„Adică vii și îi ajuți în campania electorală și acum ei finanțează campanii împotriva acestui om care i-a ajutat? Ce caracter poți să ai tu? Când a finanțat USR nu a fost o problemă? Pentru USR?”, a declarat Lucian Bode, invitat joi seara la Jurnalul de Seară de la Digi24.