Actual

USR PLUS și-a ales Biroul Naţional. Trei echipe diferite sunt reprezentate

USR PLUS și-a ales Biroul Naţional. Trei echipe diferite sunt reprezentate

 

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă transmite componența noului Birou Naţional al partidului, echipa „USR PLUS la Guvernare 2024”, echipa  „#Uniţi, reuşim!” și „#Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România”.

„În urma alegerilor interne din cadrul Congresului USRPLUS, a fost ales un nou Birou Naţional al partidului. Din componenţa lui fac parte 14 membri ai echipei USR PLUS la Guvernare 2024, 8 din partea listei Uniţi Reuşim şi 2 din partea echipei Împreună USRPLUS – Curaj pentru România. Îi felicit pe toţi cei aleşi şi sunt mândru îndeosebi de Allen Coliban şi Cătălin Teniţă, care vor reprezenta lista noastră în noul Birou Naţional”, a scris europarlamentarul.

Ştefănuţă, un membru al echipei „Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România”, a urat succes noului for de conducere, menţionând că partidul merită „valori şi leadership eficient”, iar România merită măcar un partid cu adevărat altfel.

„Am fi dorit să oferim partidului mai multe soluţii pentru viitor şi ne-am fi dorit desigur mai multe locuri în noul BN. Am luptat ca şi eu să fiu parte din acea viziune de viitor şi aproape am reuşit, însă nu este mereu despre tine, iar politica nu este despre nimeni dacă nu e despre alegători, nu aleşi. Reformele de pe tăbliţele noastre, mesajul nostru, presiunea pe care am făcut-o în partid sunt însă cele mai mari câştiguri ale Împreună – Curaj”, a precizat el.

Votarea noului Birou Naţional

Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară au votat sâmbătă, în cadrul Congresului USR PLUS, componenţa noului Birou Naţional.

Noul preşedinte ales al USR PLUS, Dacian Cioloş,  a anunţat că duminică, în cea de a doua zi a Congresului USR PLUS, în cadrul unei şedinţe desfăşurate online, vor fi prezentate rezultatele alegerilor pentru Biroul Naţional, pentru Comisia Naţională de Arbitraj şi pentru Comisia Naţională de Cenzori. În aceeaşi şedinţă urmează să fie validat noul preşedinte.

„Mâine după-amiază, în două sloturi, vom avea discuţiile şi votul pe amendamente la statut”, a mai precizat el.

Potrivit statutului actual, alegerile pentru Biroul Naţional au loc pe principiul proporţionalităţii. Candidaţii pot participa individual (listă cu un singur candidat) sau colectiv (vot preferenţial pe liste cu mai mulţi candidaţi). Locurile vor fi repartizate proporţional listelor, în funcţie de numărul de voturi obţinute de fiecare listă. Vicepreşedinţii vor fi aleşi în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute.

Biroul Naţional al USR PLUS va asigura conducerea executivă a partidului alături de preşedinte.

Pentru Biroul Naţional şi-au depus candidatura 93 de membri USR PLUS, grupaţi în trei liste, dar şi trei candidaţi independenţi.