Actual Social

Va fi adoptat, curând, un proiect de lege privind pregătirea militară, voluntară, a tinerilor. Ce beneficii se acordă

Va fi adoptat, curând, un proiect de lege privind pregătirea militară, voluntară, a tinerilor. Ce beneficii se acordă
7media.ro

Stagiu militar de patru luni pentru tinerii români. Militarii voluntari vor fi remunerați

Potrivit unui anunț al ministrului Apărării, tinerii din România, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani vor putea participa voluntar la un program de pregătire militară de patru luni, pentru care vor fi și remunerați.

Declarațiile lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a anunțat că un proiect de lege în acest sens va fi adoptat în toamna acestui an.

Totodată, Vasile Dîncu a mai precizat că persoanele care vor participa la acest stagiu militar vor primi între 1.500 și 2.000 de lei pe lună.

La finalizarea programului de pregătire militară vor primi și o indemnizație, respectiv echivalentul a trei salarii medii brute pe economie, ceea ce înseamnă un câștig net de aproximativ 12.000 de lei.

La Antena 3, ministrul Vasile Dîncu, a declarat: „Cred că în această toamnă o să reuşim în Parlament să trecem un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar. Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, sigur, în funcţie şi de specialitate. Patru luni stai în unitate, în care ai echipament gratuit, primeşti şi o soldă. Încă nu am stabilit încă exact care vor fi sumele. Ar putea să primească în jur de 1.500-2.000 de lei pe lună. Evident că la terminarea stagiului militar există şi posibilitatea a primi trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere”.

Care este scopul pregătirii tinerilor din punct de vedere militar

Trebuie precizat, însă, că militarii voluntari vor fi obligați să se prezinte la unitățile militare de câte ori sunt chemați, inclusiv în caz de mobilizare pentru război.

Generalul Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN a declarat că „Scopul final este acela de a asigura o rezervă a Armatei României mult mai bună atât din punct de vedere calitativ, cât și mult mai numeroasă”, potrivit stirileprotv.ro