Actual

Va suna alarma de urgență! Ce înseamnă fiecare sunet

alarma de urgență
sursa foto arhiva companiei

În data de 28 februarie 2024, în intervalul 10:00-11:00, va avea loc un exercițiu de alarmare publică în toate regiunile din România. Informarea a fost făcută de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Această acțiune are ca scop verificarea funcționalității sirenelor de alarmare din întreaga țară.

„În perioada vizată, locuitorii Capitalei şi cei din judeţele ţării vor auzi semnalul „alarmă la dezastre”. Acesta este compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Urgență.

Prealarmarea aeriană este formată dintr-o secvență de 3 sunete, fiecare cu o durată de 32 secunde. Va fi o pauză de 12 secunde între ele. Conform b1tv.ro, alarma aeriană constă dintr-o succesiune de 15 sunete, fiecare având o durată de 4 secunde, separate de pauze de 4 secunde. Pentru oprirea alarmei, se va emite un sunet continuu, care se va menține timp de 2 minute.