Info Actual > Social > Vaccinarea cadrelor didactice, prioritară. Ce interes au profesorii pentru imunizare!
Social

Vaccinarea cadrelor didactice, prioritară. Ce interes au profesorii pentru imunizare!

Vaccinarea cadrelor didactice, prioritară. Ce interes au profesorii pentru imunizare!

Vaccinarea cadrelor didactice, prioritară. Ce interes au profesorii pentru imunizare! 3.800 de cadre didactice au fost în vaccinate anti-COVID ieri în capitală și în 22 de județe, în prima zi a campaniei de imunizare prioritară a personalului din învățământ.

Potrivit autorităților, această acțiune va continua până la data de 10 martie. Astăzi începe vaccinarea profesorilor și în județul Sălaj, unde, spun reprezentanții DSP, a crescut interesul pentru imunizare.

Unele cadre didactice s-au vaccinat deja, însă medicii recomandă în continuare ca oamenii să își informațiile necesare doar de la specialiști.

Patru fluxuri de vaccinare împotriva noului coronavirus au fost amenajate în cadrul centrului de vaccinare din Zalău, potrivit oficialilor Direcției de Sănătate Publică Sălaj.

Trei fluxuri sunt pentru vaccinarea personalului din învățământ cu vârsta de până la 55 de ani, iar un flux pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.

Interesul profesorilor pentru vaccinare, tot mai mare

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Sălaj susțin că interesul profesorilor pentru vaccinare este tot mai mare, iar mulţi dintre ei s-au vaccinat deja, în speranța evitării unor eventuale focare de boală în școlile abia deschise.

Autoritățile sanitare îi îndeamnă pe profesori și pe ceilalți angajați din sistemul educațional să se informeze despre vaccinare și vaccin numai de la medicii de familie sau de la medicul specialist, informează RRA.