Actual Politică

Valer Dorneanu, un singur mesaj la final de mandat la Curtea Constituțională: „Presa este un plămân prin care respiră o națiune”

Valer Dorneanu, un singur mesaj la final de mandat la Curtea Constituțională: „Presa este un plămân prin care respiră o națiune”

La finanul celor şase ani de mandate, preşedintele Curţii Constituţionale a avut un singur mesaj. Valer Dorneanu, și-a încheiat mandatul, iar la final a ținut să transmită un mesaj special pentru jurnaliști pentru a le mulțumi pentru modul în care au colaborat în acești ani

Valer Dorneanu, un singur mesaj la final de mandat la Curtea Constituțională: „Presa este un plămân prin care respiră o națiune”

„Mandatul meu ca judecător constituțional s-a încheiat. Doresc, cu această ocazie, să vă mulțumesc pentru respectul și pentru buna noastră colaborare, care m-au onorat și bucurat în cei 6 ani, ca președinte al Curții.

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, și-a încheiat mandatul, iar la final a ținut să transmită un mesaj special pentru jurnaliști pentru a le mulțumi pentru modul în care au colaborat în acești ani.

„Cu sinceritate, îmi exprim aprecierea pentru semnificativa contribuție în prezentarea cu obiectivitate a activității Curții Constituționale, în comuna misiune de a informa corect și cu celeritate societatea.

„Presa este un plămân prin care respiră o națiune”, minunate cuvinte ce aparțin marelui Arghezi, care redau cu fidelitate rolul și importanța jurnalismului autentic. Activitatea Dumneavoastră se identifică cu ușurință cu această definiție, prin dăruirea și abnegația în exercitarea acestei nobile profesii.

Folosesc acest prilej pentru a vă asigura de alese sentimente de prețuire, alături de expresia înaltei mele considerații.”, a spus Valer Dorneanu.

Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a procurorului Bogdan Licu, votat recent de Parlament judecător la Curtea Constituţională

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Dimitrie-Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta pensionându-se, începând cu data de 10 iunie 2022.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Dimitrie-Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – pensionare, la data de 10 iunie 2022.

Bogdan Licu a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Valer Dorneanu

Pe 3 mai, Camera Deputaţilor a adoptat numirea prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu, propus de PSD, în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Valer Dorneanu. Tot atunci, Senatul a votat-o pe senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei ca judecător al CCR, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022. USR a contestat la CCR cele două numiri. Curtea Constituţională a României a respins, pe 18 mai, sesizările USR cu privire la numirea de către Parlament în funcţia de judecător al CCR a lui Bogdan Licu şi Iuliei Scântei.